hade han inte gett henne allt hon nånsin pekat på

Helgen och söndagen går mot sitt slut. Jag har precis kommit ur duschen efter en uppfriskande promenad med min finaste kusin. Dagen har bjudit på försäljning av fikabröd, fika, plugg och promenad. Allt i ett alldeles lagom skönt tempo. Imorgon är det dags för ännu en ny skolvecka. Kommer bli en hård en med tanke på redovisning imorgon samt fysikprov på fredag. Ingenting jag jublar över, men sedan är det bara ett matematikprov kvar efter det och sedan är det faktiskt jullov. Vilket jag ser fram emot. Min fina vän Fredrika kommer hem från Halmstad och det ska bli glöggmys utan dess like samt lite party hoppas jag på, men framförallt ska det bli underbart att bara kunna traska ned till henne, sitta i Lilljas kök och bara prata om allting. ♥

Veronica Maggio är helt perfekt att lyssna på när man inte orkar dunka musik men ändå vill höra något uppfriskande och trallvänligt. Favoriten är Havanna Mamma, vilket kanske märkts.

Någonting jag borde sätta lite fart med är julklapparna. Skulle inhandlats i fredags. Hittade en. Shame on me. Men antar att jag kommer kläcka alla idéer när det närmar sig ;)

Sov gott!


första advent



Juleljusen lyser så fint här i mitt rum, doftljus till och med. Mysigt är det och varmt vill jag lova. Godingen Emma var här på fikade nyss och drog igång julmusik med Peter Jöback. Härligt att träffa henne igen, solstrålen, och kul att prata ikapp om massa saker! Alldeles för sällan! Nu ska jag gosa ner mig i sängen, kanske koka en andra omgång té och plugga!

Hoppas ni njuter av en fin första advent ♥


Up next ;

Kajsa Kavat på julmarknaden.

Kom och köööp ;)


lovestory


Veckorna rusar fram i ett fasligt snabbt tempo. Jag tycker jag sliter häcken av mig i skolan, samtidigt som dagarna bara försvinner, ännu ett prov är avklarat nu i julstressen och nu är det två kvar. Fysik och matematik. Inte precis de lättaste ämnena. Hade tänkt börja läsa fysik ikväll nu, men efter träningen kände jag att nej, nu är det nog. EN kväll måste jag få rensa tankarna och hinna fokusera på någonting annat än skolan. Så har inhandlat massa smaskig frukt, godis och naturgodis. Så ska duka upp lite mysigt, koka té, värma glögg och fixa något gott att äta tills min stora kärlek kommer hit. Myskväll är det och imorgon tar vi eventuellt en trip till Karlstad för att inhandla julklappar!

enjoy your evening :)

sound of music


I fredags var det tänkt att jag & min fina pojkvän skulle kolla på min absoluta favoritfilm, nämligen Sound of Music, som jag hittade hemma, en inspelad VHS. Vilket var dömt att misslyckas. Filmen fungerade inte och igår tyckte jag att vi skulle kika om Maxi hade den. Sagt och gjort. Fick rota runt ordentligt bland alla filmer "en för 59, två för 99". Min optimistiska aura blev mer och mer pessimistisk när filmen tillslut uppenbarade sig! Inte nog med det, det var en two-in-one movie. Så till det fantastiska priset 79 kr fick jag Sound of Music och Moulin Rouge! Plötsligt händer det!

Filmen är förövrigt underbar. Tittade på den jämt när jag var cirkus 3 år har jag hört. Musiken, just love it!


speach


Dear readers,

Kvällsfikan med Therése var riktigt trevlig! Denna strålande människa en riktig glädjespridare och så härlig! Riktigt kul att träffa henne igen och höra på hennes smått otroliga men mycket komiska berättelser. När kungscafét stängde gick vi vidare till the pub och satt där ett tag. Hade aldrig varit där tidigare så det var kul, trevligt ställe, även fast det var vi och 40+arna ;)

Idag besökte familjen Ikea efter många om och men från pappas sida. Kul att bara stora omkring lite, äta lunch och sedan botanisera bland ljusavdelningen. Hittade dock inte ljushållarna jag fastnat för så fick nöja mig med lite doft ljus och té. Men oh boy vad jag gillar deras julavdelning. Såå härligt. Ska passa på att ställa iordning mina inköp och mysa till det ikväll. Min fina kommer hit om en stund och då ska jag bjuda på mitt nya té. Spännande och se om det är någonting att ha, Ikea-té.

Annars skriver jag tal för tillfället. Om farmor. Ska hålla det på engelskan på tisdag. Gillar inte riktigt att hålla tal men det är bara att öva öva öva. Jag menar, hur ska man annars kunna bli bättre på något om man aldrig försöker?

Hoppas ni haft en trevlig helg =)

sweet saturday


Idag var det dags för skolans årliga öppet hus. Efter förra årets icke-succé så var mina förväntningar låga, men ack så fel jag hade. Det var riktigt trevligt, faktiskt! Jag, Frida och Louise hade hand om stationen där man kunde mäta tjockleken på sitt hårstrå och det rent ut sagt strömmade in nyfikna människor, kul! Efter fix och trix i fysiksalen sålde vi godis och fikabröd för att samla in pengar till studentbalen och även det gick finemang! Kul att det börjar hända saker och att vi får in pengar. Dagens ris går dock till nötterna som stal vår tredje säck med pantburkar, vi pantade två igår och det var det snuskigaste jag gjort, den tredje fick inte plats i bilen. Var det värt mödan för att få cirka 25 kr var? Skärpning!

Anyway, Nk-frågor ska besvaras, tal ska skrivas och franska ska pluggas. Bäst att sätta igång för ikväll ska jag fika med favorit Therése :)


Chloë Sevigny


krillehôla indeed


Satt och funderade förut på att jag ville se New Moon ikväll, tänkte att det säkert redan är slutsålt här i staden, så ringde ned till biografen

- Jaa, hej jag undrar om ni har några biljetter kvar till twilight filmen ikväll?
- Heej, aaa.. det är ju New Moon du menar.. aaaaaa.... nej det är så här att den inte har premiär ikväll här..
- Inte? Nehene...
- Nej, du förstår att vi får den inte förrens den 11 december.

...

...

Bor jag i en stad som är helt isolerad från omvärlden?

?


this planet looks so cute but it's cold



Min våckre och käre pojkvän är påväg hit. Han rullar nog in på sin cykel vilken minut som helst. Ett besök till coop eller maxi står på tapeten, har inte gjort annat än att plugga idag. (!) Så blir skönt med lite frisk luft. Han skulle ta med en överraskning till mig, som jag klurade ut vad det är. Kladdkaka. Åh, han är underbar min prins! Glöggen och pepparkakorna får alltså konkurrens med kladdisen. Lovely!



CC - Chatrine Cullen


Har jag nämnt att jag vill gå på bio i helgen ? ;)


imagine all the people


Nyss drog jag en djup suck, som jag gjort så många gånger förr, eftersom det är jobbigt i skolan nu. Mycket prov, inlämningar och framföranden är på gång och det tär. När jag sedan tänkte efter lite för att analysera vad som är mest akut att göra så slog det mig att, fan vad dum jag är!

Här är jag, har alla möjligheter i världen till att göra precis vad jag vill i framtiden. Jag går ett otroligt brett gymnasieprogram som ger mig många öppna dörrar och jag kan i princip välja och vraka bland universitet, program och yrken. Vilket är toppen, eftersom jag inte har en aning om vad jag vill göra efter gymnasiet. Det tycker jag är jobbigt.

Jag är egentligen riktigt oförskämd. För tänk, jag har ju en möjlighet att göra precis vad jag vill. Det är i princip ingenting som stoppar mig från att göra det jag vill. Det är inte många som har den möjligheten, om man ser till andra länder runt omkring i världen.

Från och med nu ska jag sucka mindre och engagera mig mer i mitt skolarbete, även fast det känns tungt nu, och satsa på min framtid. Trots allt så är det ju inte långt kvar till studenten nu och sedan är det upp till mig vart jag hamnar och vad  jag gör. Hur underbart är inte det, egentligen? :D

Så nu ska jag ägna mig åt att träna på mitt näst sista matteprov under hela gymnasietiden, och som min engelskalärare sa idag, practise makes perfect.



all I want for christmas


Förut, när jag åkte med mitt söta kusinbarn för att hämta Felicia eftersom vi skulle kika på hockey så undrade hon vad jag skrivit på min önskelista till tomten. Hon hade redan skrivit sin lista. Jag gapade och försökte komma på några saker att säga. Öhhhh...Ehhhh... Jag vet faktiskt inte. - Nehe, kläder kanske? - Ja, kläder är alltid kul.

När jag var i Theas ålder hade jag listan klar vid denna tid, liksom hon har. Önskelistan var i princip milslång med diverse leksaker, barbiedockor och så vidare. Men nu då? Ingenting speciellt faktiskt! Nu är det mer den mysiga stämningen som infinner sig under julen och maten, hehe, godiset också kanske, men framförallt förberedelserna. Jag älskar att gå och leta julklappar åt mina nära och kära, även om det oftast är riktigt klurigt, jag tycker det är riktigt mysigt att julstöka här hemma, lyssna på julmusik och kika på andra människors julpynt när jag är ute och promenerar i vintermörkret. Det tycker jag om.

Och om vi nu ska vara materiella så kan jag ju visa ett par fiiiina skor som inte skulle vara helt fel att få i något paket ;)


I can't tell you something that ain't real.


Söndag är det och solen skiner in igenom mitt fönster, fint. Igår var en lugn dag och kväll. Födelsedagsmiddag hos farmor som blir hela 78 år på tisdag :) Traskade hem tillsammans med min kusin och bror i regnet, tog en heellugn kväll, vilket var skönt eftersom armen fortfarande gör ont. Så kikade på the hangover och lite på twilight ;) Agerade taxi och hämtade min fina pojkvän på stan och sedan plockade vi upp Louise som vi hittade längs vägen. Väl hemma kom vi på att vi skulle gå hem till Stefan, härlig promenad som blev ännu härligare när Robin och Lars stannade och erbjöd oss skjuts! Tackar man för!

Nu är det tänkt att jag ska plugga matte och skriva klart en engelskauppgift. Det får nog vänta ett tag eftersom det är så fint väder ute så tänkte jag passa på att ta mig en promenad! Jag vill till sthlm meed :)




vad var det i sprutan?



Jag kan inte hjälpa det, något var det nog i sprutan, hahah jag skrattar så jag gråter här i min ensamhet när jag moffar godis i mängder, hahahah!


sacrifice of the day


är utan tvekan min arm. Satan i gatan vad ont det gör. Armen är knappt lyftbar och det gör så ont, så ont. Även febern kommer smygandes känner jag. Så en lugn hemmakväll kör  jag på ikväll, skönt! Har precis ätit middag med min familj och diskuterat diverse händelser och minnen. Mysigt!

Var och hälsade på min farmor förut, hon fyller 78 år på tisdag and is still going strong. Hon är så mysig och någon så envis person med så mycket kämparglöd har jag aldrig träffat under mina 18 år här på jorden, vill jag lova. Hon var i full färd med att förbereda för hennes middag imorgon, fläskfilé var stekt och köttbullarna hjälpte jag henne att rulla samt skala potatis. En klassiker á la släktträffer och alltid lika gott. Saknar farmor & K-E's hus på jacobbergsgatan, åh. Saknar barndomen. Jag har haft en underbar uppväxt som jag aldrig kommer glömma, inte heller de personer som haft så positiv inverkan på den :)

Nej, usch nu blir jag alldeles tårögd, men så får det vara. Skönt att ha sina stunder för sig själv, som många talade om idag på svenskan. Så skönt att ha det gjort! Firade med klasskamrater på ejes och sedan med Stefan på café gröna lyktan. muuuuums, fikans dag =)

hihi, pratade med Stefan om livet efter studenten igår, att jag ska söka många program på många olika skolor

- Jaa, men tänk om du kommer in på läkarutbildningen i Umeå då?
- hehe, aah..
- Då ska jag flytta  med dig och skaffa mig nå riktigt räävjobb, typ skjuta ren eller så..

LOVE!


Monsieur Ibrahim et les fleurs du Coran


Bon soir!

Efter träningen åkte jag raka vägen ut till skäringsbol och hem till min kusin. Vår beställning från H&M hade äntligen anlänt och vad ska jag säga? Jag är jättenöjd. Köpte bara tre artiklar, varav två kom nu och klänningen kommer i mitten av december. Älskar min puderrosa volangtop och min svarta skjorta var basic men ack så fin. Passade perfekt med så mycket lyckad beställning.

För tillfället sitter jag här, tékoppen brevid mig och övar på mitt svenska tal jag ska hålla imorgon. Känns helt okej. Jag är uppe i 4,5 minuter vilket säkerligen kommer bli ganska mycket längre när jag väl står där, time will tell. Nu har jag vilat min mun och röst tillräkligt länge så dags för mig att ställa mig bakom min provisoriska talarbänk. Hehe!

Imorgon är det fredag, lycka! Synd bara att helgen kommer gå åt till att plugga matte e. Ajajaaaaj, men snart är det över och no more matematik för mig på många många år. Förhoppningsvis ska väl tilläggas. Fick nämligen kataloger från KTH, Uppsala universitet och Göterborgs universitet idag. Lite rycker det allt i flytta-härifrån-och-uppleva-studentlivet-nerverna =)

Au revoir!

mercy



Mitten på veckan och jag känner mig stressad. Det är mycket som ska göras och jag har inte koll på allting, vilket är ett stressmoment pour moi. Jag vill ha koll. Jag vill veta vad och hur saker och ting ska ske. Speciellt när det gäller skolarbete så jag kan strukturera mig och planera. Gah!

Inte nog med det så har jag huvudvärk. Idag med :( Så ska ta mig en nypa frisk luft, en skopa rättare sagt kanske? Ska ta mig en promenad till min kusin ute på landet ;) Jag ska hålla tal för henne och vi ska studera franska. Hoppas huset bjuder på té. . .


new moon


Mamma sitter i rummet brevid och knappar på datorn. Ganska hårt knappar hon. Hon håller på att gå en kurs i data. Data för skräckslagna. Hon har varit där ganska många gånger nu, så hon håller på att lära sig hur man lägger in en kanin i ett textdokument. Då och då hör jag hur hon bokstaverar där ute " bee" knapp, "aaa" knapp. Och så vidare. Hon är söt hon. Nu drog hon en ljudlig suck med. Det är nog ganska svårt tror jag ;)

Hihi, annars så var jag nere på bion förut, i mjukisdressen den goaste, eftersom jag bara skulle ner och hämta ut ett kuvert. He he. Fullsmockad parkering och fullsmockat inne på bion. Ja, så fullt det kan bli i alla fall. Hoho. Då såg jag skylten. 20/11 premiär för New Moon. Åh. 10 dagar kvar. Nedräkningen har startat! Jippie!

Måste även dra en lättnadens suck för att min labrapport är färdig, jippie igen!

Och imorgon börjar jag 12. Ännu ett jippie !

Happy days !


hör du mig, hör du mig, kan du höra mig?


Kent står på tapeten nu. Åh, jag gillar Kent. Alldeles lagom en måndagskväll som denna. Efter 2 timmar i sängen med datorn och svenska tal fick jag nog och gick ned till galaxen, crosstrainade och var på combat. Och vilken combat sen. H e r r e g u d! Trodde knappt jag skulle komma därifrån med livet i behåll. Hon kan hon!

Annars så har jag & min kära vän F kommit fram till att vi behöver lite mer spänning i vardagen. Som i fredags, det brann hos grannen, brandbilar täckte gatan och S trodde det var hemma hos mig. Jag fick panik. Men, det hände ju någonting i alla fall. Hm. Ta inte det här på fel sätt nu.. Ingen skadades i branden! Och jag tycker inte det är bra när det brinner. You get the point!

Imorgon är en hääärlig dag. Sovmorgon och slutar tidigt, lyx i en naturvetares annars så jobbiga vardag! Hurra!
Sedan ska jag hem och laga good mat, pappa fyller år och istället för att gå upp tiidigt imornbitti blir det senare vi firar honom. Tänk, för två år sedan var vi i Egypten. Så mycket har hänt på två år. Mitt perspektiv på saker och ting har förändrats så otroligt mycket och jag vet att det inte går att ta någonting för givet.

Ja, mycket tankar går omkring i mitt lilla huvud och jag vet inte vad jag ska göra av dom och hur jag ska göra det?

Nej, nog för idag. Labrapport står på schemat och sedan kvälla'!

måndag morgon kan vi glömma



kom och dansa med mig, du är allt jag vill ha.

Snart är det min tur.
student 2010.
hurra


färglös som en tår



blir jag, utan dina andetag.

ily


räddare i nöden

   

 

Mina läppar jublar !


sunday


och julmusik hörs från mina högtalare. Last christmas med Wham! Nu är jag sugen på jul!
Har ägnat min morgon åt att plugga petit och städa beaucoup. Snart kommer släkta' hit på middag. Hoppas att Marlene tar med söta Max, chihuaha 10 veckor gammal och alldeles, alldeles underbar!

hihi, gotta go, ska fixa min mormors naglar nu ;)

PUSS

panic at the disco


Mitt tal är 3 minuter och 17 sekunder långt. Än så länge.

Men nu när det stopp. Mitt huvud klarar inte av att spotta fram någon idé. Mina fingrar får inte fram bokstäver, ord och meningar.

GAAH

imagine




 Även fast jag har det ganska så härligt i mitt lilla sjuklingskrypin här hemma så är det ändå något speciellt med sommaren. Oh, som jag längtar till nästa sommar. Student, bal, frihet och så mycket äventyr!

 

http://thesartorialist.blogspot.com/


t t tisdag

- Var är mina lagkamrater?
- Vilka då?
- Dom när man sover...
- Jasåå, så du har flera
- Var är mina lagkamrater?
- Vilka är det då?
- Men man har ju det när man sover.. Dom i hockeyn.
 
HAHAHA!!

Jag har håltimme och den spenderar jag här, i min säng med datorn på knät och en pojkvän brevid mig som pratar i sömnen. Finns inget roligare än att hålla igång en konversation så länge det går. Hahaha!

Nu ska jag göra iordning té till min onda hals och sedan skriva tal och väcka min fining =)

Ha en trevlig dag :)


hon blev gatubarnens mamma


Atjoo, tror jag har blivit drabbad av svinis ? Kan det vara så illa? Täppt och nyser. Kanske inte svinis, hoppas jag. Bara en lite höstförkylning. Hur som haver. Kom att tänka på en sak Felicia sa i fredags nu när jag lyssnar på Havanna Mamma med Veronica Maggio. Nämligen att vi borde åka iväg, låångt bort och vara volontärer. Oj oj oj tänkte jag då, hur ska detta gå. Sedan när hon förklarade att man inte behöver vara borta ett helt år utan kanske bara någon månad så känns det rimligare och jag tycker det låter som en riktigt bra idé.

Mina tidigare planer för framtiden (nästa höst) har varit att:

- Stänga in mig på mitt rum med SATC, OTH, OC, GG och massa andra härliga serier och bara andas ut efter tre hårda gymnasieår.

- Åka som Au pair till England or the US, vilket jag tycket lät som ett enkelt sätt att komma iväg, samtidigt som mitt tålamod med barn tyvärr inte är det bästa..

- Plugga vidare . . . (!!!) Dock inte det ultimata som det känns nu.

Men nu, någon månad med söta barn i Afrika tillsammans med mina fina vänninor. Ja, vi får se. Men ännu en idé i alla fall.

under my umbrella


Lovet går mot sitt slut, och vilket lov det varit. Inte så som jag tänkt, utan så mycket härligare och bättre. Min plan var att plugga någon timme varje dag och beta av så mycket som möjligt så det kan läggas undan nu. Men nej nej nej. Min bästa vän har varit här, så tid har spenderats med henne och massa andra härliga människor. Myskvällar, Örebroparty, Fest med pärlan tjejerna, monopolspel, filmkväll med pojkvännen och feest med mina kära vänner har bland annat hunnits med. Roligt har det varit men just nu kommer ångesten smygande. Jag har under min skoltid alltid varit duktig och gjort läxor / uppgifter så fort jag fort dom för att sedan kunna släppa det och ägna min tid åt andra, roliga saker. Men nu orkar jag verkligen inte det. Skoltröttheten är tydlig och det är hemskt. Istället för att sopa undan alla saker ligger de nu och gnager i huvudet och jag känner hela tiden att jag borde göra dem, vilket jag helt enkelt inte orkar och ägnar på så vis massa onödig energi på att oroa mig och stressa upp mig.

Skärpning. Sista året, några få månader kvar med hårt arbete sedan väntar s t u d e n t e n.

Jag måste beställa studentmössan. Har haft x antal mardrömmar om att jag inte haft någon / att den har sett ut som ett hårigt gosedjur. Oh my.

Kvällen igår då? Sjukt kul! Mer maskerad åt folket! Förfest som rockade hos Fredrika och sedan styrde vi kosan mot statt, premiär pour moi, och jag blev inte besviken. Det var dans, dans, dans tills jag & min fina pojkvän traskade raka vägen till statoil för korv, chips och cola. Satt verkligen inte fel i magen efter några timmars dansande. Att krypa ner under ett varmt täcke efter en vandring i höga skor i minusgrader är någonting extra, jag lovar.

Och nu sitter jag här, borde plugga, så mycket att göra, så lite tid. Selma lockade med mig på step up förut som resulterade i ett spinningpass också. Good girl. Så efter två timmars konditionsträning tänker jag belöna mig själv med att kika på Djävulen bär Prada.

Enjoy your evening :)