tuesday's gray


Ohh!

Just nu är jag inte på mitt favorit humör. Nicht. Kemiarbete skriver jag på. Om proteiiiiiinet insuliiiin.
Tänkte att, jaa men det är ju intressant. Lite relaterat till verkligheten genom diabetes och så vidare. Men vad är det vi ska skriva om? Jo vilken struktur den har. Strukturbestämning. Jag förstår inte ens vad som jag ska skriva ner. Usch.

Schlager arcaden förut var mycket rolig, härligt att det inte är kolsvart utanför salen heller utan att det är soooligt. Våren kanske känner sig manad att visa sig? Wie!

Förövrigt fick jag INTE mitt livs första IG. Hallelujah. Ett pinsamt dåligt resultat, men inte ig. För att citera Lena, vår mattelärare "Ja, ni får väl se det här som ett väldigt bra diagnostiskt prov inför nationella... Det kan ju i alla fall inte bli sämre nu" HAHA. The botten is nådd in Nv2. Passar perfekt med naturfest på fredag. Kan bli intressant. Tema: Extreme hairstyle. What to do with the frilla? Någon idé?

Nu lägger jag ner arbetet för kvällen, sätter på mig myspyjamas, lägger mig i sängen och läser Flickan som lekte med elden. En tidig kväll. Because I'm worth it ;-)

Förresten så har min lillebror, som egentligen inte är så liten längre, världens goaste skratt. Så härligt. Hör det lite då och då i rummet intill och antar att han kikar på wipe out som vi kikade på i förrgår med. Resultatet var att vi vek oss av skratt. Jag gillar att skratta. Laugh is life ;-)


I don't care if monday's blue


Hola!


Härlig dag, gratulerar till Louise som fyller hela 18 år och myndig idag. Vilket innebär att jag inte har mindre än tre långa månader kvar tills jag får bestämma över mig själv. Skulle mamma bestämma är det väl troligtvis runt 30 snåret. Men men. Fick en mycket god vit ring av henne på min håltimme. " Vill du att jag ska köpa med något gott från eje's?" Dum fråga. hihi. Besökte även strand och stenfallet en sväng idag. Blev förhörd av Stefan. På franskan. ".. Fransooojs..." Mohaha, söt pojkvän.

Språkprov imorgon, wish me luck. Fredrika. Vi ses snart :-)

puss

our earh is turning


Bonjour!

Gårdagen var alldeles underbar. Hann med lite plugg, kanske i minsta laget, men i alla fall.
Åt mat med ma famille på kvällen och sedan tog jag med mig Louise och Johanna upp till Gabriella som hade tagit det underbara beslutet om att dra ihop lite tjejer och mysa. Det gillar jag. Så där bjöds vi på diverse snacks, singstar och spel stod för underhållningen. Självklart var vi nostalgiska och pratade massa minnen. Självklart släcktes hela huset ned och det var dock ljust ändå på grund av alla värmeljusen. Mysigt. Hur som helst. Riktigt kul att träffa dessa godingar igen, som jag gör alldeles för sällan. Tack för en fin kväll babes!

Nu ska jag plugga francais och sedan träna. Step up eller spinning är väl dagens fråga.
Hoppas jag får med mig Johanna också!

Au revoir!

ge mig arsenik


Denna dagen har verkligen inte varit till belåtenhet, nej fy. Inte min dag idag. Började i och för sig ganska lovely med att jag vaknade till av mig själv vid sjutiden. Inre klocka? Hur som helst, fick sova vidare eftersom det var ljuvlig sovmorgon. Ja, sedan dess har det gått utför. Glömde nycklarna hemma kom jag på när jag skulle öppna skåpet. Gick bra hur som helst, har en fantastiskt snäll mamma som skyndade ner med dom på lunchen. Det förtjänade jag faktiskt inte. Jaja, matteprovet gick uselt. Kommer bli mitt livs första IG och det känns tungt. Våfflor var väl lite gott, men dom var torra så det var illa det med. Inte nog med det så glömde jag kemiboken i skåpet. Bara att vända tillbaka till skolan när jag kommit innanför dörren. Okej, Stefan hämtade mig från skolan så gick ju snabbt att åka tillbaka. Sedan har jag inte hunnit träna heller, haft massa inlämningar, varav en som jag håller på med nu. Kemi. Yäck. Var nere på JC och skulle inhandla mig ett par vårfräscha jeans. Men hittade jag några som föll mig i smaken. Nej, såklart inte. Fick i alla fall en liten top med mig hem. OCH nu är jag strandsatt här. Poor me.

Fast, när jag tänker efter. Ganska mycket i-landsproblem och jag är ändå glad över min tillvaro. Det finns de som har det värre, för att citera mormor. Klok dam. Nu ska jag sluta klaga och få det här överstökat. Imorgon är en ny dag med nya möjligheter och det ska jag göra någonting fint av. Så det så.

au revoir!

Tasmania and matteprov


Nu har jag pluggat matte så mina ögon går i kors. Huuh. Kan i och för sig även bero på att min nattsömn var reducerad med ganska många timmar efter som en viss person (nämner inga namn) låg och gnydde " jag kan inte sooooova" brevid en helt utmattad Chatrine. Shame! Shame on you! Hihi.

Känner verkligen av tyngden av skolarbete nu, fullt upp dagarna i ända med skolarbeten. Vilket resulterar vid att min rumpa kommer likna en pannkaka om två veckor. Sitter alltså vid datorn. Mycket. Proteinarbete, labrapport, Australia arbete och last but not least finanskris-räddning. Yäck. Thank god för att Fredrika kommer hem om mindre än 2 veckor och att det snart är helg. Ett stort plus till skolmaten idag, tacos. Åt två rejäla portioner vilket räddade dagen. Mycket (god) mat --> mycket energi för att klara av en låång vardag. Mer god mat i skolan. Mer mätta elever. Mer glada miner och bättre resultat, både utanför och i skolan.

allt för mig, tjingeling!

weekend

 Aloha, as in hello.

Jag är för tillfället otroligt trött, vilket säkerligen har med helgens bravader att göra. Helgen har varit helt fenomenal och har blivit bortskämd med att umgås med min bästa vän i fyra fantastiska dagar. Frukost i sängen framför Gossip Girl, cykelpumpning och skjutsning på cykel, shopping, fika, fest och skratt. Så kan jag väl sammanfatta helgen. Tack för denna weekend min bästa vän, I'll be back ;-)

Dagen har inte varit mycket mer än ett enda stort klagande från min sida, trött och tillbaka till verkligheten. Borta bra men hemma bäst stämmer inte så bra i mitt fall just nu. Att komma hem till ett snöigt Kristinehamn var ingen hit. Snacka om att fly från våren i Halmstad :-( Fast kändes dock aningens bättre när jag fick se ett välbekant och fint ansikte nere på stationen igår kväll. Stefan. Någonting jag verkligen lärt mig genom livets resa hittills är att det inte är förrens man han förlorat någon eller är långt ifrån en vän som man verkligen förstår hur otroligt mycket den betyder. Love Chatrine


tingaling



Bonjour.

Vi är uppe med tuppen, både mitt och Fredrikas tillstånd är sådär så vi bestämde oss för att ta frukosten på donken med massa pommes. Lär sitta ganska fint en dag som denna. Gårdagen var riktigt lyckad. Kajsa bodde verkligen i ett slott, helt sjukt fint. En hel våning med eget kök, badrum och två balkonger. Inte nog med det så håller de på att göra ett dressingroom. Felicia, du skulle svimmat. Hur som helst, jättetrevliga människor, flera av dem hade jag träffat innan med och fick även träffa Freddie's prins. Trevlig karl så att säga och de var hur söta som helst. Det räckte med att se hur han tittade på henne så kunde jag konstatera att han var galet kär. Fint :)

Nu ska vi ta bussen in till stan. (haha)Liite för lata för att gå en ganska kort sträcka. Men så är det, idag är det shopping och bio som gäller. En shopaholics bekännelser passande nog.

-come on baby shake that thing ;-)

Johnny rocker!

Världens bästa vän är här, första vinlgaset är uppdrucket och snart
kommer taxin på väg till Kajsas 18 års middag :)

Ha en trevlig kväll, för det kommer vi att ha!

baby goodbye


Schlager, klänningar, vindruvor, ost, kex och vin. Bara klackarna som fattas sedan tar vi Halmstad med storm.

Let's get the party started!

halmstad


Efter sex timmars resa är jag äntligen framme i underbara Halmstad hos min ännu underbarare väninna Fredrika!
Tågresan gick finemang, trevliga klasskamraten Daniel och jag satt och diskuterade skolan och lärare. Kom fram till att vi tycker och tänker ganska lika. Jaja, annars har jag underhållt mig med Stieg Larssons fantastiska bok. Spännande.

Hur som helst, nu är jag här. För tillfället diskuteras piercingar och vi är eniga när det gäller den saken. Yäck när det gäller alla piercingar förutom i öronen förstås (a)

Nu ska jag återgå till min väninna, äta lite mörk choklad, druvor och dricka ett stort glas mjölk. Imorgon väntar en ny dag, hoppas på sol för nu är solglasögonen redo och mina vita juveler står i Freddie's skohylla. Love this life.

Ha det underbart mina söta vänner och speciellet min lilla vän på strand. PUSS PUSS!



mysig


stay the night


Åhh, jag som vanligtvis nästan hatar och avskyr allt som har med schlager att göra har fått massa låtar på hjärnan. Eller okej, låtarna, vissa av dem i alla fall, är ganska bra. Men det allting runt omkring det. Så många deltävlingar, andra chansen och så vidare. Kom till skott!

Underbar dag hur som haver. Strålande sol och slutade tidigt, så pluggade ute på altanen invirad i filt, mycket mysigt och sedan tog jag en härlig promenad med Stefan ner till stan och fixade lite grejer. Sedan fick vi lite smörgåstårta ute på strand med, inga fel i kistan det inte. Sedan åkte jag med Stéphans mamma ner och tränade schlager arcade med Johanna. OH! Bara få skutta runt och ha roligt. Det är bra träning mina vänner. Hälsa+nöje är en mycket fin kombo :-)

nej, skall skriva mitt arbete om Oz nu tänkte jag, wish me luck ;-)

pusss

hero


Sitter nere i soffan och kollar på familjen annorlunda. Jag är riktigt fascinerad. Trillingarna, tre stycken tvillingpar och 10 barnsfamiljen. Där siiter vi fyra stycken i familjen, har en ganska stor soffa som gott och väl räcker till säkerligen 12 personer om man sitter normalt. Nu räcker det precis till alla fyra när vi ligger med ben åt alla håll och kanter och breder ut oss. Tänk vilken upplevelse att "byta familj" för en vecka, speciellt med någon av dessa.

Jaja, måndagen är avklarad. Mestadels håltimmar, men ändå. De sov jag bort hur som helst. Tog en löptur till mormor förut, sprang med en väckarklocka i handen de första hundra metrarna, sedan var det lite otympligt att hålla i + att det kändes som jag sprang med en tickande bomb. Jaja, mormor blev glad för besöket och så. Sedan rusade jag hemåt. Riktigt härligt att bara tokrusa i backarna. Inte lika härligt sekundrarna efter. Men det jobbar jag på ;-) Snart kommer Stefan hit och då vi kika på Cityakuten. Jag ska stå på mig för att få min vilja igenom och mitt starkaste argument är att jag minsann inte uppskattar alla dessa sportnytt-avsnitt. Så det så.

Imorgon slutar jag halv tolv och skall fixa några småsaker. Längtar som en tok tills på torsdag. Kommer bli en grym helg, vill jag lova.

Sov gott =)

green tea lemon


Det är kyligt, så har nyss svept en stor kopp té. Moomma. Tog en härlig powerwalk med min lite smått högljudda älskade kusin. Love from me to you. Det var trevligt, som alltid såklart. Avrundade hos henne med lite bläddrande i tidningar, té och salta kex. Goodie. Övningskörde sedan, gick faktiskt bra. Börjar minska på skakningarn när jag kör på 90-väg. Tur det.

Förövrigt blev jag besviken i torsdags. Hade sooolglasögon när jag cyklade till skolan på morgonen, underbart väder och våren var på ingång. Efter träningen på kvällen låg det ett inte alltför önskvärt snötäcke på marken. Isch!

Nu ska jag bege mig in till mitt rum och Stieg Larssons första bok. Män som hatar kvinnor. Jag är fast. Den är så bra. Måste se filmen med. Ångrar att jag inte började läsa boken tidigare. ÅÅH!

au revoir!

smoothie


Jag lyckades verkligen överträffa mig själv i köket nu alltså. Oh, kastade ihop en underbart god smoothie. Som bestod av lite frysta hallon, två kiwis och en skvätt apelsinjuice. NAM NAM NAM!

För övrigt har det varit en kanon dag, gjorde en riktigt fräsch frukost till mig och Stefan imorse, sovmorgon till ära, fruktsallad med glass (pour Stéphan alltså) té, juice och smörgåååås. Återigen mat här, men äta bör man annars dör man. Fick skjuts till folkets hus och minglade runt där medans jag tryckte i mig en kanelbulle. Var hos tandläkaren och hade mattelektion. Det var den dagen, blev hämtad och sedan myste vi :-)

Nu är jag här, go och glad kexchoklad. Som sagt, en kanon dag. Som ska få ett perfekt avslut.

Puss

internationella kvinnodagen


På något sätt tycker jag att det är lite konstigt att det behöver finnas en sådan dag, jag menar borde inte varje dag vara en uppskatta-alla-kvinnor-i-din-närhet-dag? Samma sak med mors&farsdag osv...

Jaja, härlig helg, som vanligt, när är helg inte härligt?! Haha, ganska ogivande fredag dock, läste lite S.L, blev sjukt trött och somnade halv sju, till klockan nio. huuh, lagomt trött och gosig kilade jag ner till mamma och pappa. Kikade på Skavlan och Efter bröllopet resten av kvällen. Mads Mikkelsen, oh boy! Sedan fick en lång släktmiddag stå för lördagens aktivitet. Mysigt och kul att höra om deras berättelser från när de var små och bodde ute vid hultet. Kind of funny. Visste ni att det finns maskrosvin? Jaja, när de åkt iväg så begav jag mig ut till strand och mon l'amour. Idag har varit en riktigt grisig och härlig dag, legat och småsovit hela tiden, ätit kladdkaka och candy + varit på spinning med mamma och Anette. Det är en historia för sig.

Nu är det Mia&Klara snart, så väntar på att mon petit ami ska komma hit så vi kan skratta. Delad glädje är dubbel glädje, eller hur ? ;-)

PUSS

i'm in love


ho ho ho. Var är alla? Sitter i min ensamhet här på Löwenhjelmsgatan. Hungrig är jag också. Hoppas mamma och pappa kommer inom en snar framtid. Jag längtar efter en stor godis eller chipspåse och ett stort glas coca-cola. Ohh. Onyttigt är gott. Likaså nyttiga saker, men det är väl just att eftersom det är "farligt" och onyttigt som det blir så gott, eller vad tror ni?

Fredagen börjar lida mot sitt slut, i alla fall för mig. Lär somna framför tvn runt tiotiden kanske. Somnade i alla fall till riktigt härligt på massagen och avslappningen idag. Underbart. Sedan hämtade S mig och jag slängde in en arbetsansökan, åkte hem och åt smörgåsar med o'boy. Badhuset fick bli sista anhalten och herregud. Jag är grym. Helt plötsligt fungerade allting och jag var så BRA. Oh, plötsligt händer det! Härlig känsla!

Jag är på mycket bra humör, hii! Ska slå på ipoden och dra igenom huset en sväng,

bon soir!

jeudi


Hela veckan känns fel. Stämmer inte att det redan är fredag imorgon, det har liksom gått alldeles för snabbt. Inget att klaga på i och för sig. Men i alla fall. Har hunnit med att mysa med S, träna tre olika och sjukt roliga pass på galaxen med J och handlat godis på nettan. Tycker jag är värd det. Ont i huvudet har jag med, men får hoppas lilla tabletten verkar snart. Vaknade inatt av ett sms och kände hur illa jag mådde, vet inte om det beror på att jag vet att två i min närhet har magsjukan, så jag kanske var pretty paranoid, men inget trevligt att vakna och typ inse att " jag har blivit magsjuk ". Gick i alla fall bra, somnade om härligt och hade sovmorgon dagen till ära!

Imorgon är det massage och avslappning som gäller på friskvården, ganska underbart slut på första veckan efter lovet. Efter det har jag planerat att besöka badhuset och crawla. Med tanke på att mitt betyg i idrott i princip hänger på hur bra jag klarar det så. Bara att öva öva öva.

Nu ska jag kila ner och se om det är något värt på tv och öva in lite mer glosor. Godispåsen får bli min goooda morot ;-)

sov gott!

let's twist again


Fredrika, säger:

men hallå hur söker jag till den här butiken?

Lilla lilla vänsingen. Såhär i sommarjobbsansöknings-tider känner i alla fall jag mig skapligt stressad. Får jag något jobb? Vad gör jag om jag inte får? Slappar såklart, men det lockar ju med pengar. Om jag får jobb, vilket jag redan har fått i och för sig, hur mycket vill jag jobba? Vill ju inte slita ut mig inför gymnasiets sista år. Ja, men det löser sig på något sätt, det gör det alltid.

Har precis ätit lite knäckesmörgåsar, absoluuuutely luuuv it. Det härliga knaprandet här underbart ;-)
Slutade vid 14,05 idag, kemi tar knäcken på mig. Hur ska man ens kunna ta ord som fenylmetylketon seriöst? Rena rama Hey baberiba tycker jag. Inget vidare, men annars rätt härlig månad nu i mars. Speciellt ett datum som hägrar om några veckor ;-)

Dagens äckligaste: Tappade grafritaren i toaletten. Kind of unfresh.
Dagens mysigaste: Firade Thea som fyllde 5 år idag. Släkten satt med söta kalashattar och vi lekte hide and seek.
Dagens sötaste: Thea såklart. Och mina F&F, som alltid.
Dagens roligaste: Fräsch musik på iPoden, oldies but goldies, som jag vill ha det. Vad sägs om Karma Chameleon?
Dagens tröttaste: mon petit ami Stéphane!




simply the best

You come to me, give me everything I need
Give me a lifetime of promises and a world of dreams
Speak the language of love like you know what it means
And it cant be wrong, take my heart and make it strong, baby

kärlek


Mina vänner är helt fantastiska, ett uppiggande samtal med Fredrika imorse, allt känns bättre.
Just nu har jag videosamtal med underbara kusinen och kusinbarn Thea, som fyller 5 på tisdag :-)

Jag älskar er!

She'll dump your ass for a model called Brandon


Alltså, herregud det är redan söndag? Fy. Imorgon är det back to reality, lite skönt att ändå veta att det inte är hur långt som helst kvar till påsklovet så det ska nog gå fint. Veckans planer är inte så stora, måste ligga i och plugga en del, ska till Karlstad och tandläkaren. Ja ni ser ju, hahah, inget glammigt här inte.

Helgens absolut bästa var igår när min underbara bästa vän ringde och meddelade att hon var hemma, på källbygatan.
Åhh, då tog det inte mer än 10 minuter mellan strand och stan vill jag lova. Så det var en mycket positiv överraskning, så spenderade kvällen med henne, först med lite sällskap av killarna hos Röbin, som förövrigt gjort en mycket klockren historiefilm, sedan gick vi hem till mig och åt mammas hembakta bröd. Härligt att ha sin vän hemma, mycket bra!

Nu ska jag fräscha till mig, blueberrybagels väntar hos Fredrika, det heter väl bagels och inte beagels?!
Sedan väntar träning med en vän, gu så gött!

puss