still in school

Aloo!


Vilken otroligt lååång dag det varit. Än är den inte slut heller, ska tilläggas. 8,20 startade jag mitt kemi-riksprov. Gick väl förhoppningsvis vägen. Resten av dagen har bara passerat. S a k t a men säkert. Hade bokrecension på engelskan nyss. Gillar inte att jag blir så nervös så fort det vankas muntliga presentationer. Hur som haver. Anledningen till att jag fortfarande befinner mig på l'école Brogård är för att jag inväntar min kära kusin. Vi ska nämligen på bröllop imorgon och ska införskaffa en lämplig gåva till brudparet! Will be fun! Har aldrig varit på bröllop heller. Hoppas på underbart väder. Tror det kan bli alldeles magiskt då. Österviks kapell. Så fint & mysigt där.

Förövrigt ser helgen bra ut. Trodde den skulle sluta i katastrof med tanke på att i'm the only one in the world who isn't 18. Känns det som. MEN. Nu har jag planer som är lovely och då är inte fysikplugget inräknat!

Felicia 40 minuter sedan : Nej men jag slutar nog snart, ska bara dit och få närvaro...

Where are you dear?

17,35 är det spinning. Jag vill heeeem. Jag vill äta mat!

ever thine ever mine


Bon soir!

Fredrika traskade precis hemåt. Loppisrunda väntar oss imorgon vilket innebär en tidig kväll. En mysig kväll med min bästaste bäste vän, godis och Sex and The City. Kan det bli bättre?

Det har i alla fall varit underbart att ha några extra dagars ledighet. Mycket bra inför kommande otrevligheter gällande skolan. Men, inte långt kvar och igår slog mig tanken att vi 91:or faktiskt ska börja sista året om några få månader. En ilning gick igenom ryggen. Det var nyss vi skulle börja fyran på KPS, vi från Hacklehem/Strand. Sedan var det ju högstadiet som var en tröskel det med med alla tonårshormoner och så vidare. Vad jag vill komma till är väl att jag & Fredrika har suttit och spanat efter the dress inför kommande studentbal och båda två har väl så gott som funnit vad vi vill ha. Känns bra faktiskt. Nu gäller det bara att hitta någon som är en fena på att sy ;-) Annars slutar det väl med att jag gör den själv. Not. " Ja, Chatrine det kommer sluta med att du ringer mig natten innan balen och tjuter att jag måste komma och hjälpa dig med någonting". Vilket raskt påminner mig om när jag skulle sluta 3an. Hade funnit ett par uuunderbara syrenlila "trekvarts-byxor" från JC. Vilket såklart matchade Freddies outfit. Vi och våra städrockar. Hur som helst. Veckan innan skolavslutningen så tyckte ju min kära mor att jag skulle prova alla kläder och se så allt stod rätt till. Vrång som jag var (är) så sa jag emot, såklart. Jag vet nu bättre, mamma har alltid rätt. Så är det bara. Så där stod jag, någon timme innan vi skulle samlas på Hacklehem. I byxor som var hellånga. Inga trekvart här inte. P A N I K. Vi åkte till farmor, som fick sy upp dom. Jag var helt förskräckt och mamma sa att det inte var någon som skulle märka det lilla.. Det första någon säger till mig när klassen samlades
" Har du sytt upp dom själv?!"

Hm. Ja så var det med det. Nu ska jag slänga mig i sängen med en bok. Som förövrigt måste vara utläst till torsdag, redovisa på engelska. Kan bli lite tight med tiden där... Imorgon är en ny dag. Lördag. Tjuhu!

Au revoir!

I just want to catch you if I can


Ps I love you. Jag gråter. Den här låten är så fin.






Måndagen går mot sitt slut, innan dess ska jag dock äta mammas nybakta bullar och kika på cityakuten as usual.
Spinningen var great, as in jättejobbigt. Imorgon väntar spinning 06,45. Will be interesting. Jag är förresten strålande glad. Vi fick tillbaka matematik nationella förut. VG pour moi et je suis très contente. Franskan gick också galant. Vi fick göra om läsförståelsen för det hade gått så "dåligt". Men tydligen så hade det gått kanoners för mig. Det är kul att se att det lönar sig att lägga ner sig. ;-) Men många kan ju gärna kommentera "men läraren gillar ju dig". Ganska tydligt tecken på avundsjuka? Hur som helst. Jag är jättenöjd över mina betyg och vet att jag förtjänar dom. En stor fördel är väl kanske att jag bryr mig lite mer om min egna prestation än andras och därför koncentrerar jag mig bara på, ja, just mig själv och kämpar. 

Nu doftar det underbart här i huset så dags att springa ner och norpa en kanelbulle kanske!

i love you till the end

how do you do?


Bonjour!

För tillfället har jag håltimme. Har hunnit promenera hem i regnet, väckt Stefan, pratat med Fredrika och börjat med städning av rummet. Ganska bra sysselsättning en regnig dag som denna. Det och plugg. Såklart. Men har i alla fall anmält mig till spinning i eftermiddag. Så nu börjar jag träna igen. Roligt!

Helgen har varit mycket härlig och bjudit på mys och singstar med kusin & kusinbarn, en arbetsdag i skärgården, 18års fest och en härlig dag i Stefans stuga. Ganska härligt att ligga i en båt och studera kemi. Kunde varit värre om man säger så!

Silverfiskens spellista är på och nu fortsätter jag med mitt rum! Au revoir!

we never say never


Måndag, ny vecka. Helgen har varit strålande. Jättetrevligt 18års firande hos Felicia, tack för det pillen :-)
Lördagen bjöd på jobb mellan 8-10. Ja, jag cyklade hemifrån 07,35 och möttes av motvind och ännu värre motvind ute i skärgården. God morgon. Kvällen spenderades i Stefans stuga med bastubad och plump. Även film och massa godis hemma hos mig. Det är underskattat med myskvällar. Jag älskar't. Fääärska vinegum och m&m. Goooodie. Gårdagen spenderades även den med hard work work.

Min lille karl är en riktigt kul typ. Imorse pratade han i sömnen.
- jag har ett bryggeri.
-jaså, vad är det du brygger då?
-ööl.
-ahaa..
-jaa, med Daniel.
- vem är Daniel då?
- Daniel Westling

Eller som förut, när vi var ute och gick. Jag nynnade lite på Livin' on a prayer och min söting översatte så fint:

- Leeeeeever på präääärien.

godnatt!

panik


Jag har börjat oroa mig skapligt mycket inför kommande veckor och diverse nationella prov.
-matematik kurs D
-kemi kurs B
-fysik kurs A
Dessa är de tunga sakerna. Prov på hela kurserna. Njaa, känns väl sådär! Hur klyftigt är det att slänga in alla nationella prov samtidigt?

Imorgon ska jag lämna in en lapp om vad jag vill ha som projektarbete. Jag får göra preciiiis vad jag vill. Bara jag håller mig inom mitt program och gärna inriktning så att säga. Borde ju vara lätt. Det enda jag fyllt i på lappen är mitt namn och vilket program respektive inriktning jag går. Dags att tänka till nu kanske. Jag har ingen aning om vad jag vill arbeta med. HUH. Med tanke på att jag får beslutsångest när jag ska välja vilken glass jag ska köpa så...

Imorgon är det i alla fall fredag. Då ska allas vår Felicia Spiderpig Löwbäck firas för tjejen blir 18 år!

thank you for the music



Popcorn framför cityakuten medan de borrar i en hjärna. Perfekt måndagsmys framför tvn. Nääråå. Men jag tycker det är intressant. he he. Jag är oerhört trött för tillfället, min förkylning vill inte ge med sig och jag hade min första körlektion idag. Lärorikt och intressant.

Imorgon väntar nationellt prov i franska steg 4. Förra årets prov var överraskande lätt. Hade väl i och för sig förväntat mig det värsta. Dock så har alla de "provtest" vi haft nu innan imorgon varit snäppet värre än värst. Hur gårdagens resultat blir är alltså väldigt oklart. Den som lever får se. Hoping for the best but expecting the worst.

Hur som haver. Ska eventuellt till min fina karls stuga imorgon, bastu och pick-nick är planerat. Hoppas på fint väder. Blir det regn så är jag lika glad ändå, för vi har en reservplan, min karl och jag. Känner att skolan imorgon lika gärna kan go to hell för kommer ändå bli på strålande humör så fort jag träffar honom. Love love love.

so long goodbye


23:50.

Jag skriver min hemtentamen i friskvård, en lördagskväll. Mina 18+ åriga vänninor befinner sig på statt för tillfället. Jag som inte fyllt sitter alltså och pluggar en lördagskväll som denna. Men ja e int bitter. Hade trevligt hos Fredrika på förkalaset och jag vet, min tid kommer. I sommar. När jag är brun. Solbränd och fräsch. Ljumma nätter med härlig doft av sommar. Ja, den som väntar på något gott...

Eftersom jag jobbade idag var jag inte med familjen+ farmor+ Filles family i stugan. De städade ur den. Den är tom. De sa adjö till den. Jag var inte där. Det svider. Min 'farfar', inte biologiska, men han var den bästa av dem alla, hyrde stugan i 38 år. Han dog för 1,5 år sedan. Nu var det alltså dags att gå vidare, byta sida och ge plats för ett nytt kapitel i livet. Svårt för farmor att gå, det är så brant där. Alla minnen med. Jag har spenderat varje sommar där. 17 underbara somrar har det blivit. Jag har haft världens bästa uppväxt och har underbara minnen med mig. Jag kommer sakna det. Jag saknar Karl-Erik.

pärlan


Oh, ännu en strålande dag!

Valborg var kanonkul. Min Fredrika är klockren, alla kategorier. Behöver nog inte säga mer än så.. haha!
Knallade hem med mon petit ami, min bror var hemma och mådde bra. Så vi kunde sova gott! Mådde prima igår och jobbade mellan ett och sju. Behöver väl inte ens säga att det var full fart hela tiden? Över 300 räksmörgåsar, lite översvämmning och massa massa trevliga kunder. Det är KUL att jobba i skärgården! Fick trevligt sällskap på kvällen av Elin och Freddie. Mys framför Good Luck Chuch och massa popcorn.

Nu är det bäst jag skriver klart friskvårdsarbetet. Sedan väntar ännu en dags arbete i skärren, sweet. Dock synd att det är så underbart väder, hade suttit fint med lite bränna. Men, det hinns det med!

Au revoir!