Flirt at work


Vad säger de svenske killene när alle de söte jenterne fra Sverige åker till Norge och jobber?

Det frågade en pilot mig när jag gav honom hans beställda baguette, grov tonfisk. En generad, osminkad Chatrine med jobbarkepsen skrattade lite och ilade tillbaka in i köket. Att piloten var i 45års åldern och nästan flintis är en annan femma. hihihihihihihi.

 


I keed dancing on my own


Lördag är det idag, vilket innebär att jag är fri som man säger här i Norge. Min lediga dag skall spenderas i Oslo, on my own, mina två fina vapendragare är hemma i Sverige! Skall strosa runt, fick lite väsk-bidrag av mamma och pappa när de var här sist, såg en gudomligt fin väska inne på Zara. Sedan fick jag nys om att en tjej på jobbet köpt en Mulberry från shopen på Gardermoen, kanske skulle spara slantarna och slå till på en BAYSWATER om några månader? Den kommer jag ju kunna använda tills döden skiljer oss åt... Frågan är bara, oak eller black? Eller en Alexa? Åhhh, ser så mycket fina väskor varje dag. En annan kul sak jag gärna kikar på när människor handlar av mig på jobbet är deras plånböcker, åh! Vill ha en ny fin! Men, först och främst är det ju visning om gäller, håll tummarna!

 

Ha de!


bara lukten gör mig svag


Idag har varit en dålig dag, hemlängtan och allmänt tråkig måndag. Flytta härifrån skit-Norge har jag tänkt göra flera gånger idag. Men tack och lov har jag ännu lite jävlar anamma i mig, för ge upp tänker jag inte, up and downs kommer det alltid att finnas, idag var en down, imorgon kanske blir en up in the air-up? Vem vet? Just nu känns allt lite ljusare i alla fall. God natt!

autumn


Hösten är här och löven ligger så vackert på backen. Jag är hemma i Kristinehamn för första gången sedan jag flyttade för drygt 6 veckor sedan. Känns bra och dåligt. Jag är en hemmakär person men jag måste medge att det är svårt att hålla isär på hemma och hemma. Jag åkte hem i tisdags och åker hem igen på söndag. Hem till Norge. För det är ju mitt hem, för tillfället. Jag trivs där, i lilla kollektivet i det stora huset på berget. Det är vackert. Jag har aldrig gillat hösten, tyckt att det varit deprimerande, mörkt och kallt. Nu älskar jag hösten, alla vackra färger, den mysiga kylan och hur otroligt klara stjärnorna blir på natten när det är kallt ute. Så fint. Det är i alla fall mycket fint att vara hemma, hos familjen och mina fina vänner som jag saknat. Måste passa på också att säga att jag saknat alla väldigt mycket. Mycket har hänt samtidigt som allting är som när jag lämnade det. Måste också passa på att tipsa om Marlene Printz naglar, min kusin som startat eget och nu befinner sig på Agaton och gör riktigt fina naglar. Är stolt över henne! Hon är så duktig och jag avundas hennes mod att starta eget, speciellt i denna lilla staden och speciellt när det gäller naglar, mycket vågat och mycket lyckat också visar det sig! Jag vill bli lite mer som henne, lite mer vågad och lite mer spontan. Samma gäller min andra kusin, Felicia, som är oredan själv men som har ett ordningssystem som är av sådan nogrannhet som jag aldrig mött. Jag vill bli lite mer som er. Love love love!


Andas ut


Så var den här, höstförkylningen. Ett teckan på en utsliten kropp? För kalla kläder eller bakterie? Vilket det än är så är jag glad att jag har två dagar ledigt innan jag kör igång med en monster helg. Brämhults apelsinjuicen är uppdrucken, too bad, så ska pallra mig uppåt för att koka igång några koppar té och ta mig något gott att äta. Igår var det kanelbullens dag, finns det några smaskiga kanelbullar i Norge? Nä, i alla fall inte på Gardermoen, som har blivit mitt nya hem. Men tack och lov så låg det en ny tidtabell i brevlådan igår och jisses, hur mycket bättre som helst. Överlycklig! Förutom té och film skall dagen ägnas åt att vakta min mejl. Jag har skickat ut huur mycket mejl som helst på olika boenden i Oslo. Vill flytta nu!

Ha de!

och allt jag hör är regnets smatter mot rutan, planens muller och jeff buckley

God morgon!

Ännu en helg här i Norge är över. Nu har jag varit här i över en månad. Tiden flyger iväg. Helgen har för övrigt varit mycket fin. I lördags rullade familjens bil upp på grusvägen här och om det var kul att träffa familjen efter en månad. Fika och matuppackning bestod lunchtimmen av och sedan for vi iväg in till Oslo. En upplevelse när min far som är en riktig småstadsbo körde i Oslos tunnlar och speciellt Akers Brygges parkeringshus. HAHA. Då fick hela familjen bita sig i tungan några gånger för att inte bryta ut i totalt asgarv. Som sagt, mycket härligt att vara med familjen. Dageni Oslo bjöd på smakprov, för dem, av vaffel med brunost, shopping, goooott fika på mitt favoritcafé och lite godis. När vi kom hem hit igen så åt vi kalops, förstår ni kära vänner hur gott det smakade med kalops, potatis och gelé när man har levt på varma koppen, bulgur, sallad och bröd? Åh! Ja, en fin helg som avslutades med ännu en avsläppning på Gardermoens avgångsterminal med ännu en klump i magen ännu en söndag. Jobbigt, men hey, kommer ju hem nästa vecka :)