Lyckat!


Var precis på väg ut genom ytterdörren för en härlig morgonpromenad. Vad stoppade mig? Couldn't find the keys. Sådant gör mig riktigt irriterad. Så här sitter jag nu, nästan en timme senare, proppmätt efter frukost och ska snart göra ett nytt försök med att hitta dem. Känslan att vara inlåst i sitt eget hem är inte rolig. Dessutom har jag massa ärenden att göra idag. Lins ska bytas, linsvätska inhandlas, en träff med Johanna är givet. Hon åker till Kina på onsdag. Kommer vara borta tre veckor. Åh, avundsjuk. Dock åker ju jag nästa vecka förhoppningsvis och kommer vara borta på obestämd tid. Huh. Det innebär alltså att det kan dröja låång tid innan vi ses! Samma sak gäller väl med de flesta av mina vänner :/ Huh!

Just det, jag hackade chili till tacosen igår, när jag var klar spolade jag bara av händerna lite snabbt i vatten. Vilket jag inte tänkte på när jag sedan satt i soffan framför fångarna på fortet och kliade mig i ögat...


Original

Min pappa är en sucker för svensk husmanskost. Potatis är hans absoluta favorit. Ikväll när vi hade tacomys i höstmörkret dög inte de vanliga taco-tillbehören, nej pappa slängde fram lite skivade rödbetor för att krydda till det ytterligare.

I'm so excited!


Snart är det dags att flytta. Ännu vet jag inte var jag kommer att bo, men har lite alternativ på gång i alla fall, känns skönt! Det är med stor förväntan, spänning och en gnutta nervositet jag inväntar min nya framtid. Det ska bli så sjukt roligt att flytta till en ny stad, börja på ett nytt jobb och träffa nya människor. Galet galet galet. Life is like a box of chocolate...


8 september


Igår fick jag ett härligt besked! Jag fick jobbet och kommer alltså spendera min höst i Norge, på Gardermoen för att vara exakt. Åhh, det är så sjukt spännande detta! 8 september är det uppstart och jag har fortfarande ingenstans att ta vägen men söker för full. Allra bäst vore det med någon härlig roommate, intresserad någon? Huh, kan inte riktigt tro att det är sant, men det är det! Ciao

Desperat hemmafru med blåbär under naglarna


Efter att ha jobbat mig igenom större delen av sommaren börjar det nu klinga av, endast 2 pass kvar och det innebär att jag nu är ledig om dagarna ganska mycket. Som idag till exempel. Jag klarar inte av att ligga och sova halva dagarna, visst, klart det är skönt att sova, men som ni alla vet, if you snooze, you lose. Därför startade jag dagen med en promenad hem från Stefan klockan nio, intog en god frukost och kraschade veckans andra glas, fixade med kläder och sedan var det dags för promenad igen, till mamma på jobbet och till maxi. Därefter försökte jag mig på att göra laxrisotto. Utan vissa ingredienser fixade jag eget recept och resultatet blev sådär. En sväng till stan med min pojkvän, en kaffe, pajbakande och uppätande av blåbärspaj senare så sitter jag här. Klockan är bara halv sex och detta gör mig vansinnig. Jag behöver rutiner. Jag behöver saker att göra om dagarna. Jag behöver, kanske inte skola, men ett jobb. Trots det har jag inte varit ledig mycket i sommar. Jag kan inte komma ner i varv. Därför ska jag unna mig lite manikyr, dvs, skrubba bort blåbärsresterna från naglarna och måla dem i någon käck färg, svart? Som mina tånaglar och mitt sinne förtillfället.

Au revoir!


i know you want me

Kvällens vill ha: Solbränna samt den vackra ringen, dock inte på det fingret. Sov gott.

JakandJil


Schoolbag in hand



Skolan börjar för många imorgon. Inte för mig. Känns knepigt. Efter så många år med lite pirr i magen inför första skoldagen, oavsett årskurs så sitter jag här och känner, tro det eller ej, lite ångest. Inga mer håltimmar i cafeterian med mina kära klasskamrater, inga fler klassråd fulla med fnitter, inga fler lektioner på Brogårdsskolan. Ja, kommer sakna det lite. Inte läxor och prov. Men gemenskapen och rutinen. Förhoppningsvis kommer jag hitta gemenskap och rutin på annat håll, annars finns risken att jag kommer smyga omkring på Brogården som ett spöke. Fy. Så tragiskt får det inte bli. Nu ska jag se vad som finns i kylen, näst sista söndagen på Café Pärlan har jag jobbat idag, endast 3 dagar till där ute. Sedan blir det destination unknown.


Oslo i mitt Hjärta


Oslo, Norge. Vilken fin och underbar stad. En perfekt fredagsutflykt till grannlandet med mina favoriter Stefan & Johanna bjöd gårdagen på. Stefan var duktig chaufför så jag och Johanna kunde sitta i baksätet och slappna av som två prinsessor, mycket uppskattat, speciellt på hemvägen. Jag har hittat ett ställe jag vill arbeta på och en mysig ort där jag vill bo. Allt kändes bra. Trevliga människor. Hoppas, hoppas, hoppas!

Fjärilar i magen


Regnet öser ner och jag har fjärilar i magen. Imorgon är dagen D kommen och jisses. Går det bra kommer saker och ting förhoppningsvis gå snabbt och jag kommer vara borta snabbare än snabbast. Går det inte bra? Ja, då antar jag att precis ingenting kommer att hända. Kommer finnas kvar här och kommer förmodligen vara deppigare än depp och fortsätta min sökning. Men skam den som ger sig, eller? :)

Just my luck



Min pojkvän och jag bestämde att dagen skulle spenderas i hans stuga. Lunch med greksallad, bröd, physalis samt druvor slank ner lätt som en plätt. Sedan drog jag på mig min blåbärs-plockar-outfit. Löpartights (myggen kommer inte åt benen), långärmad sval tröja (jag svettas inte så mycket och myggen kommer inte åt överkroppen) samt ett par rejäla, men mycket fina och lånade stövlar (för att kunna klaffsa runt i lugn och ro). Med oss hade vi ett par bärplockare, så snabbt gick det att håva in ett par fina bär. Ända tills jag lyckades kraffsa till i ett jordgetingbo. Yes, j o r d g e t i n g. Kände ett stick. Aj. Kände ett till. Aaj. Ytterligare ett. AJJJ! Sedan såg jag att tre till satt fast på mig. Fick SLÅ bort dem. Sedan sprang jag. Fort. En jävel satt kvar ändå. Då kom paniken ikapp mig och så även min pojkvän som fick slå bort den. Resulterade i sjukt många stora, svidande och smärtande bett, huvudvärk och att jag såg lite knepigt. Do not try this at home. Tro mig, ingen trevlig upplevelse.

 

Och Fille, jag vet att du dör av skratt nu.


aprilhimlen


Just nu känns det så yrt och virrigt och nervöst och läskigt och spännande och nytt och roligt. Men mest av allt saknar jag min farmor, fina farmor. Hoppas du ser mig och tänker lite på mig då och då!

Bra dag!



Efter att ha jobbat 9,5 timmar på ett varmt Café Pärlan slängde jag mig i duschen hos Freddie, vilken underbar känsla det är att duscha! Åh! Fixade iordning mig snabbt och sedan for vi iväg till Erika för en riktig hemmafest. Träffade många fina vänner jag inte sett på länge och det var fint. En fin fin kväll som inte resulterade i det vanliga - mastis. Det är jag glad för. Istället fick jag mig en lång promenad hem och sussade så sött. nu ska jag snart bika iväg till jobbet. Hoppas jag slipper motvinden. Jobb all day long väntar, inte många pass kvar nu. Nicht. nagellacket skall putsas bort nu, ses!


Friday


Ännu en vecka har rusat och det är alltså fredag, igen. Skrämmande. Dels för att jag inte vill att sommaren skall försvinna och dels för att jag inte vet vad min höst kommer att bjuda på. Men, det är ett senare problem. Jag vill i alla fall förlänga min sommar med några veckor. Gärna på någon fin ö i Grekland. Jag spanar runt lite varje dag, men har svårt för att bestämma mig och dessutom vet jag ännu inte hur länge jag jobbar. Hur som, på tal om jobb. Middagen med mina pärlor till arbetskamrater var mycket trevlig, maten var god och sällskapet muntert som alltid. Toppenkväll!

Nu skall helgens matvaror inhandlas med min mor. Mys! Men först dagens bästa: FRUKOST!

9 km


Det är tydligt att jag inte kan vila mig i form och att morgonpromenader och cykelturer till skärgården inte biter konditionsmässigt. 9 km och jag dog. Nu ska jag rensa garderoben och unna mig en skön dusch med inpackning. Måste ju vara fräsch till kvällens middagsdejt med mina kära kollegor från Pärlan. Will be fun!

    

En kväll i Juni.


Bevakar


Jag kliver upp ur min sköna säng extra tidigt endast för att kolla min mejl. Så fort jag ser att jag fått ett nytt börjar mitt hjärta att slå några extra slag. Kan det vara från grannlandet? Yes, idag var fallet sådant. Nu är det bara att hålla tummarna.

tuesday


Om tjugo minuter snörar jag på mig mina skönaste träningsskor och möter upp Johanna för en promenad och sedan frukost på stan. Kan det bli bättre start på dagen? :)

 


Like Jasmine in Aladdin?


Sex and the City 2. Igår såg jag den, äntligen! Min kommentar? Fantastiska scener, alla från Abu Dhabi, oh så fiiint! Stundtals skrattade jag så jag skrek och handlingen var helt okej. Inte så mycket mer, tyvärr. Enligt mig var den första bättre. Men så brukar det väl vara antar jag? Hur som, Carrie, Samantha, Charlotte & Miranda rockade till min söndagskväll riktigt bra!


Skynda, fynda!


Måndag idag. Regnet öser ner utanför och det är riktigt mysigt. Jag har plockat ned massa skålar, vaser, glas och andra saker som är från farmor ♥ som jag vill ha när jag bygger mitt egna lilla bo. Fina saker. Tre kartonger är fyllda med saker som jag samlat på mig de senaste två åren. Mycket från studenten och mycket från farmor. Nu är jag snart redo att flytta. En soffa köpte jag mig ju idag. Världens finaste soffa. Old fashion style, mööörkt blå i sammet och finaste formen. Åh. Den ska jag ha i min första lägenhet. Ikväll ska jag umgås med mina bästa vänner. Filmkväll är ett mycket ypperligt sätt att spendera en regnig afton på.

 



Se, vilket fint halsband jag hittade idag. 15 kronor fattigare och ett fint halsband rikare! Tjoho!


Le Weekend


Helgen har ägnats åt arbete ute på Café Pärlan. Igår var det en springa-häcken-av-sig-dag och tack och lov fick jag skjuts hem. Hemma bytte jag om snabbt och sedan begav vi oss till Sannabadet. Eftersom min mamma, faster och tremänning fyllt 45, 55 och 30 år så bestämde den kvinnliga delen av släkten att det skulle firas med spa och relax. Sannabadet blev det och det kändes riktigt kul att min första gång där blev med mina kära och tokiga släktingar samt ett helt badhus för oss själva. Mäktigt. Två jacuzzi's, ångbastu samt vanlig bastu, vattenrutschkana, ost, kex, vin och roligt sällskap var en perfekt start på kvällen och avkoppling från en hektiskt dag på jobbet. Fem av fem toasters! Färden fortsatte mot the Pub och riktigt god mat, vin, drinkar samt skratt och massa historier. En toppenkväll med släkten! Eftersom Felicia och jag tillhörde den yngre generationen strosade vi vidare till Freddie's för mer drinkar och skratt, sedan bar det vidare mot stadens uteställe, mastis, och där blev det dans och några snopna miner när jag & Felicia upptäckte vilka som stod i kön kvart över ett ;)


The Girl and the Robot

"Fasen, vad godissugen jag ääär, ska vi öppna en godispåse till?!"


" En till?"

" Hehe, ja det gör vi!"

Nu är det fredagsmys hos Lillja :)

Blixtar och dunder

Just nu sitter jag på front row och kikar på blixtarna som lyser upp den mörka himlen utanför mitt fönster. Té och en bok har avnjutits under en filt på vår altan. Det blir allt svalare och mörkare om kvällarna nu. Sommaren, var tog du vägen? Hösten är mysig men får allt vänta ett tag till med att komma tycker jag. Flugan för stunden är att söka jobb i Norge. Hoppas det går vägen. Har ni något tips så dela gärna med er :)



satte fingret på en geting i måndags på jobbet :( svullet och svidigt.

Framtiden


Min bästa vän Fredrika har kommit ut på den utbildning hon vill gå. Grattis bästis, du kommer bli en toppmäklare och jag hoppas jag får komma ner ännu några gånger till Halmstad för att hälsa på dig!

Än en gång skiljs våra vägar, men jag är inte bitter för det. Jag vet att oavsett var vi befinner oss på vår runda planet så kommer vi alltid vara bästa vänner. För alltid. Detsamma med min älskade kusin, tillika bästa vän Felicia. Har aldrig så roligt som när jag är med er. Kärlek!


Tea Tree Oil


I fredags besökte jag Caroline på frisörhuset samtidigt som Stefan barrades, det var dramatik vill jag lova. En snattare, några samtalsämnen och två hårvårdsprodukter senare spatserade vi därifrån. Jag tokfyndade en glansspray samt en ny conditioner. Det senare doftade ljuvligt, som tuggummit Jenka ungefär och Caroline rekomenderade även märket. Tôppen. Tea Tree Oil Conditioner. Bara namnet gjorde mitt hår 10 gånger fräschare innan användning. Efter tacos och några drinkar visade jag stolt upp fynden för mina vänner. Jättebra för håret det här hörrni, super! Varav min vän Louise kläcker, åhh det är ju tallolja. Tallolja, que? Jag som anser mig ha bra engelska fick dagens överraskning där. Tallträd alltså. Jag som trodde det var té. Typ grönt té. Té, säkert bra för håret liksom. Sedan slog det mig, finns det ens té-träd? Naa? Buskar, ja? Blommor, säkerligen? Men träd?

Nu har jag i alla fall testat den, doftade nog lite åt tallhållet ändå, med en touch av mint. Henna, som var en av ingredienserna, gav mig allergisk reaktion för några år sedan. Jag inväntar spänt resultatet av mitt nya fynd samt eventuella biverkningar...


Dagens fundering.


Under min dagliga morgonpromenad som jag gick förut mötte jag en hund med ägare. Notera: Okopplad hund. Jag är inte hundrädd, däremot har jag stor respekt för djur och så även hundar eftersom jag läst om diverse hemskheter i tidningar. Vad är grejen med att inte koppla sin jycke när man är ute och rastar den där det faktiskt finns andra människor som är ute? Självklart ska man få släppa loss sin fyrbenta vän, det är inte det, men jag tycker det är obehagligt att möta en hund som nästan når mig till naveln som får springa runt bäst den vill. När man sedan tittar lite argt eller menande mot både hund och ägare så kommer, som alltid, klassikern:

- Han är så snääääll sååå, han är inte faarlig.

Nej, det tror jag säkert inte. Men då säger jag så här.

- Vad gör ni OM jycken börjar tugga på mitt ben eller rycker loss handen? Vaa? Vaa? VA?

För det har faktiskt hänt. Det har jag läst i tidningen... ;)

Grekiska Ö-världen

Jag och min pojkvän har letat efter en härlig resa. Grekland vill jag återbesöka. Förra årets resa till Kreta blev en succé men nu vill jag se någonting nytt. Någon annan ö skall få visa upp sin bästa sida, frågan är bara vilken? :)


I Love My High Heels


Förra veckan var jag i Karlstad och fyndade ett par läckra skor. Svarta med röd sula och skyhöga klackar. Dessvärre var det inte Louboutins skapelse.


It's really hard to walk in a single woman's shoes - that's why you sometimes need really special shoes.

Sex and the City


Expectations

Jag vill tillbaka i tiden. Studenten. En storslagen kväll var framför mig när denna bilden knäpptes. åh!


Circle of Life


Söndag. Om två timmar börjar jag jobba. Circle of Life spelas från min spotifylista och jag sitter i sängen och myser med en sovande pojkvän brevid mig. I fredags åt jag och mina vänner oss galet mätta på tacobuffén, drack oss om möjligt ännu mättare på drinkar hemma hos Fredrika. En härlig kväll! Gårdagen ägnade jag mig åt att fräscha till mig och sedan spenderade jag eftermiddagen och kvällen i Björneborg på bröllop. Stefans syster gifte sig i Björneborgs kyrka, som är riktigt mysig om jag får säga mitt. Ett vackert brudpar var det och ett riktigt fint bröllop med trevlig middag och en härlig trägårdsfest upplevde jag under kvällen och solen tittade till och med fram! Lite senare åkte vi in till Kristinehamn igen och under kvällens sista timmar dansade jag för kung och fosterland med fina vänner som jag träffade på Mastmagasinet! Tôppenkväll!