my own personal brand of heroin


Bonjour!

Har slutligen bestämt mig för att fortsätta med le francais. Två lektioner mer i veckan dör jag inte av. Lyckades även flytta en lektion från en seen eftermiddag till en håltimme. Perfekt. Sluta tidigare och uppfyllning till en håltimme. Good job.

Jaa.. Men att, imorgon far jag & Stefan till Grekland och Kreta. Kan inte bli bättre än så. Är nästan klar med min packning, vilket alltid är det kluriga. Just nu är det inte riktigt fullt och jag har med nästan alla mina klänningar. Mycket mycket bra. Jag menar, är man utomlands så är man och förresten så behöver en del klänningar se dagens ljus lite oftare. Medelhavsljus. Ohh! Tänk er! Imorgon vid denna tidpunkt lyfter planet. Härligt.

Hur som helst. Ska kila ner och göra sallad, tacos är på dagens meny och S kommer hit vilken sekund som helst. Is my drug is my medicine. ♥

Chatrine

nu är det slut på veckan, det är dags för

FREDAGSMYS!

Jag har en crush på den härliga OLW-reklamen. Började när min goding till pojkvän trippade in i rummet tidigt en morgon i somras och sjöng med sin allra pipigaste röst " Nu är det fredagsmyyyyys, hoppas inte föräldrarna stöööör" Haha och nu är jag såld.

Två lektioner på fredagar. Helt underbart. Om det inte vore för att det är 3,5 timmars hål mellan fysik och historia. Fast det ska jag utnyttja på bästa sätt i höst. Träna, plugga, städa.. Listan kan göras lång. Hur som helst. Om 20 minuter börjar min historialektion. Ska bli lite mysigt. Har på mig grått, grått och svart idag. Känns som det matchar vädret riktigt bra. Dock kör jag på bara ben. Än är sommaren inte slut. Trotsar dock en ganska jobbig förkylning. Men ni vet vad dom säger, vill man vara fin får man lida pin.

Dags att rusa, ikväll blir det fredagsmys, som sagt, på mastis med mina fina vänner. Au revoir!
Chatrine

vilse i skogen


Alldeles nyss var jag på promenad med Johanna. Vi gick i skogen, en stig jag aldrig gått förr. Harberget. När vi gått ett tag i den öde skogsdelen så mötte vi en man. En man med gevär. En man med gröna kläder, mössa och krage som täckte halva ansiktet. Vi såg endast mannens ögon. Mannen hälsade. Vi var rädda. Vi gick och gick. Vi fick inget skott i nacken. Puh tänkte vi. Senare såg vi en bil. En öde bil i en öde skog.

Och igår var det tydligen skottlossning här i Kristinehamn.

what a wonderful world

Chatrine

back to reality


Onsdag. Om en vecka befinner jag mig i Grekland. Kind of nice.

Idag besökte jag och resterande NV3 konstmuséet. Stig Olson och Cobra konstnärer var det som var utställare. Eftersom jag råkat på en inte helt trevlig småförkylning så är jag inte helt stabil. Vilket visade sig när vi fick en guidad visning inne på muséet. Bara för att man måste vara tysta och lyssna på guiden när hon pratar så är det ju såklart inte möjligt. Nej. Bara för att det ekar lite extra mycket där så skulle min hosta visa sin värsta sida. Hostade ingenting i natt, imorse eller idag. Men stunden vi var inne på konstmuséet bröt helvetet loss. Är det inte typiskt?!

Lunchade i skolan med mina klasskamrater och begav mig sedan hemåt. Fast svängde in på källbygatan istället och spenderade eftermiddagen med kära Fredrika istället för att spela brännboll. Good choice.

Sitter nu här i morgonrocken, gott. Imorgon är det dags för skolan. På riktigt. Fysik B startar dagen med sedan rullar det på. Men ey, fysik fyra gånger i veckan? Är det nyttigt? En känsla säger mig att jag snart slutar upp som Albert Einstein Jr.

Chatrine

Dagens tips:

Undvik att bada bastu med diverse smycken, exempelvis halsband.
Det bidrar till obehag och kan leda till brännmärken.


read my lips

Jag gillar Lipstick Jungle. Det handlar om tre kvinnor som lever la dolce vita i New York. De har fantastiska karriärer. Wendy är producent, Victory designer och Nico är chefredaktör.
Det är inspirerande. Sedan är det ju en bonus att få se alla deras kläder som är hur fina som helst!

sjuttonde augusti


Upprop. En timme i skolan. Det är ganska lagomt. Fick reda på diverse nödvändigheter och kikade en snabbis på schemat och kan väl konstatera att än så länge ser det helt okej ut. Har dock ett stort beslut att fatta. 100 poäng franska steg 5 or not. 100 poäng utökad kurs. Jag vill ju egentligen inte läsa mer än vad jag behöver göra. Men ändå, jag har läst franska i 6 år. Varför inte ett till? Det är faktiskt bara 2 lektioner i veckan, några glosor och verb mer att göra. Fast, en heel tisdagseftermiddag. . . Je ne sais pas. Fikade med Louise, Freddie, Ida et Fille på Eje's after school. Deras kaffemaskin hade tydligen blivit stulen?! Så ingen latte pour moi. Men att stjäla en kaffemaskin?!

Något jag vet i alla fall är att jag åker till Kreta om en vecka. Underbart. Sedan har jag en mycket, mycket bra sak på gång. Säger bara; delad glädje är dubbel glädje. Förhoppningsvis.

Au revoir! 

Chatrine

the day before tomorrow


Så nu är jag här. Dagen jag har fruktat är här. Söndagen innan skolan börjar. För sista gången. Hur det känns?
Helt okej för att vara ärlig. Jag känner mig ganska rofylld trots en irriterande huvudvärk som påminner om nattens bravader.

Det var en lyckad afton igår. Jobbade och slet 10-19:30. Slet är väl inte rätt ord kanske, jag gillar mitt jobb och det var precis så lagom mycket folk så att fötterna och benen var helt slut efter en dag på klinkergolvet.

Att stressa innan en partykväll är ingen hit, jag gillar att göra mig iordning i lugn och ro. Men det fanns det inte tid till igår, så kvart över åtta knackade jag på dörren hos Julia. Kom precis i tid till efterrätten. Och vilken efterrätt sen, well done Julia! Riktigt kul kväll med trevliga tjejer och innan vi for iväg till Mastis så kom Freddie och mötte upp oss.

Sedan var det DANS DANS DANS!

Tack för en lyckad kväll, Julia och alla andra!

23:24


Flickorna gav sig nyss av hemåt. De kom och hälsade på mig ute på Pärlan och tog en långfika. Det blåste upp till storm och det var riktigt kallt och hemskt. Regnet stod som spön i backen så slutade med att jag lämnade cykeln och åkte bubblan hem. Quite spontaneous. Vi kollade olika alternativ i klädväg (läs; klänningar!) för helgen då vi alla ska ut på olika galej, men troligtvis kommer mötas upp till slut ute i alla fall. Känner att det kommer bli en mycket fin helg. Sista helgen på sista sommarlovet. Måste bli något extraordinärt mirakel.

Känner att sängen väntar på mig, har stämt träff med the ladies ganska tidigt imorgon. Inte min idé. Jag ville hinna med min morgonrutt, men ne ne. :-)


Chatrine

...?!

Felicia / säger:
 jag ska inte bli någon sketen reseledare efter gymnasiet, jag ska bo på smögens camping året runt
 hah

not yet a woman



Att sitta här, trött i kroppen efter en löptur i regnet, nyduschad, insmord, med en ansiktsmask som doftar jordgubb och invirad i min härliga morgonrock är en ganska oslagbar känsla. Riktigt mysigt, minst sagt.

När jag var ute och promenerade på vägen hem från Lisas höjd så gick jag och drömde mig bort, tänkte på det kommande året. Sista året. På studenten och balen. Nu har jag en riktigt bra idé på en fin klänning jag vill ha på balen. Synd att jag inte är mycket till målare, men ska försöka skissa ner på ett papper så jag kommer ihåg den och kan sedan visa den för någon, som kanske är villig att skissa lite bättre än mitt försök.

Nu ropar mamma och maten är färdig och att jag har fått post. Kan det kanske vara mina framkallade bilder?
Chatrine

Miss Dior Chérie


Bonjour!

Eftersom det faktiskt är mindre än två veckor kvar tills jag och S åker till Grekland så sitter jag här och håller på att beställa tax-free varor. Wie! En ny och mycket god parfym och en riktigt fräsch bodylotion är jag säker på att jag ska ha. Resten är svårt. Roligare att gå och pilla och kika på Arlanda, men men... Lite godis till min bror och så vidare ska såklart med också. Vad är väl en utlandsvistelse utan Basset's vingummi?

Längtar sjukt mycket nu. Fick min älskade bikini från Nelly idag, korall. Oh, får se till att steka på ordentligt så jag gör färgen rättvisa. Tänk er. Åh medelhavet!

Bäst jag springer ner till min pälsk som sitter nere i soffan och kikar på fotboll. Han skickar sms att godiset är slut?! Dumsnut.


Blev sugen på att fortsätta läsa franska sista året nu, har inte det som val men det kan väl inte vara så svårt att ändra?!

Chatrine

she did it again


Ja ni gott folk. En riktigt bra dag börjar gå mot sitt slut, så även ett fint, men ack så kort, sommarlov, det sista också.
Jag ägnade morgonen åt den hemska boken jag nämnde, så nu är den slut och det grämer mig att det inte var någon bättre epilog, tio år senare, för jag ville så gärna att den stackars flickan tillslut skulle friskna till och ha ett fint, normalt liv. Men tyvärr så verkade det vara lång tid kvar för flickan att bearbeta sina minnen, vilket är förståeligt. Skadad. Läs den!

När jag var någorlunda återställd efter den hemska boken tog jag mig en härlig motionsrunda, duschade och fräschade till mina tossingar. Så nu lyser en härlig rosa nyans på fötterna. Romantic från mavala. Mycket bra köp i Halmstad last summer. Fika i skärgården med mamma och mormor stod på tapeten efter det. Mysigt. Tre generationer. Lite roligt det där med generationer!

Hur som helst. Skolan börjar om mindre än en vecka. Har jag ångest? Nej, lite småpanik bara. Tycker på något sätt att det ska bli skönt att komma igång med rutiner och träffa alla härliga classmates. Däremot fasar jag inför schemat. Kommer det vara lika hemskt som förra årets? Höstmörkret ska vi inte tala om heller...

Nu slurpar jag på mitt goda té. Söder té. Funderar på att åka iväg och köpa choklad till min fina som verkar ha migrän. Kraken!

Chatrine

sanning


För tillfället sitter jag och konverserar med min pojkvän i telefonen. Sjunger lite och så. Mamma blev lite irriterad över min kråksång och skrek nerifrån att jag skulle sluta upp med sången.

Tidigare idag var jag hos min fina mormor, för fin, det är hon, och fikade. Drack en kopp kaffe med henne och åt lite glass. Hon är en gammal och klok dam, min mormor. Hon är helt frälst i Stefan och han kallas för Charmören hemma hos henne. Så idag frågade hon lite om honom, vad han gjorde och hur han trivdes på jobbet. Sedan konstaterade hon, i vanlig ordning:

-Han är en så fin och go pojk, de växer inte på träd de!

Hon kunde inte ha mer rätt, min mormor. För de fina och goa pojkarna växer sannerligen inte på träd. Därför är jag glad att jag har hittat min fina skatt, utan att ha behövt leta särskilt mycket. Helt plötsligt var han där när jag började sjuan på stenstalidskolan. Den långa, smala killen med de stora blå ögonen, fina ansiktet och kepsen på sne. Honom skulle jag ha. Några år senare och the rest is history ;-)



too good to be true

Chatrine


havanna mamma



Solsken och lite halvt badande i Jutviken. Det bestod en del av dagen av, med min fina.

Tog mig en promenad hem från strand, runt klockan tre. HERREGUD VAD VARMT! Höll på att kola vippen i en låång uppförsbacke. Huah!

Läser en ruskigt hemsk bok nu. Skadad heter den, handlar om en kvinna som har haft hand om fosterbarn i 20 år och nu har en åttaårig flicka som hon tar hand om. Flickan är alldeles vild och beter sig som en fyraåring trots att hon är åtta. Succesivt kommer det fram vad flickan varit med om. Mår så illa när jag läser allting. Hemskt.

Nej. Snart kommer S, vi ska handla diverse detaljer till vår tacokväll. Typ majs och gurka ;-)

Au revoir!


I was a dancer before I could walk






Who found out that nothing can capture a heart
Like a melody can?
Well, whoever it was, Im a fan


lemon tree


Åh, ännu en dag med strålande sol! Kan ju inte direkt medge att jag är bortskämd med det. Har knappt rört en fena idag, växlade mellan solstolen och filten ute på gräset, Twilight och Cosmopolitan. Kind of nice. Hann med ett varv på björkis förut när jag skjutsade min karl till sin träning. Igår med. Och i förrgår. Nu är det dags att ta sig ur sommarkoman och börja träna igen. Faktiskt lite av det jag längtar med till hösten, att träna regelbundet och ha KUL! Det och alla mysiga koftor såklart...

Ikeaturen igår med min kusin, som förövrigt är absolutely stunning som brunett, var lyckad och vi två hade en riktigt bra dag. Mindre bra för min plånbok, men fick ju riktigt bra saker för mina slantar. Yey! Så nu har jag monterat ihop diverse saker och håller på att fixa och dona inne på rummet och i garderoben.

Om ett tag väntar duschen och sedan strand och filmmys! Hoppas på en lika vacker dag imorgon med.



Chatrine


driving queen


Hellu !

Sommaren gör mig förvirrad. Förvirrad men lycklig. Jag har två program jag följer på tvn. Pb & Lipstick djungle.
Jag har missat dem. Två veckor. I rad.

Men vad gör det om hundra år, hade såå trevligt igårkväll i alla fall. Freddie och jag startade äntligen project WIC. Hurra!
Slet som djur och rev ur precis allt och ingenting. Resulterade i en massa påsar som Felicia och jag slängde på soptippen. Japp, där var vi idag. Gick prima ballerina. Kunde dock inte sluta tänka på när min kära faster Yvonne berättade om när hon och min kusin Marlene var där och skulle slänga saker. Marlene hade då trippat ur bilen, mitt på soptippen bland allt skräp, i ett par heels. HAHA. Yvonne hade då näst intill fått slag och sagt "SÄTT DIG I BILEN". Love them.

Imorgon hade jag planerat en trip till Karlstad och Ikea, men mina föräldrar är väldigt skeptiska. De tycker jag "flänger runt så mycket" - jag behöver vila. Nicht, vila får man göra på hemmet. Nu ska jag ha ordning på kläder och skor. Dessutom är jag i stort behov av en ny bikini, pour Grekland, så klart ! =)


25/8-09. Snart. Så snart.


Chatrine



snart så


06:10 klev jag upp ur sängen ute på Nordanvinden. Inte helt pigg. 07:00 somnade jag om i mammas och pappas säng efter jag läst tidningen. 07:45 Klev jag upp, tröttare än innan och gick till Posten 08:05 hade jag mitt körkort i handen.

Mäktig känsla. Jag känner mig så vuxen. Hehe.

Annars har dagen bjudit på några timmars arbete, några timmars fika och skvaller. Nu överväger jag en promenad eller en tur till skogen. " Chatrine, du kommer bli psykiskt störd om du fortsätter plocka dina blåbär alldeles ensam "

Njae, inte vet jag det, men med tanke på att jag vanligtvis har tålamod som inte räcker långt så är jag förvånad över att jag orkar sitta där, alldeles ensam i skogen, länge, och plocka små bär. För hand. Fungerar nog som terapi för själen? Varför jag behöver terapi vet jag inte.

Något jag vet är att det blir garderobsrensning. Ikväll. Med min PO. Personliga organiserare. Min stjärna. Fredrika. Vad skulle jag göra utan henne? Blir ett steg närmare en walk-in-closet ikväll. Ohdelaly! Ikea snart, någon?


Carrie Bradshaws, inte helt fel. Men den Big ger henne. ÅH!



one day I'll fly away


Bonjour!

Har hunnit hämta andan ganska bra från Halmstad, borta bra men hemma bäst? Njae

Jajaaaa, igårkväll var det mys hos Löwbäckan, för att sedan gå vidare ut ut ut. Tidig kväll och jag mår prima ballerina nu.
Eller nej, det gör jag inte. Plockade blåbär förut, i skogen, i linne. BAD MISTAKE. Hemska blodsugare, jag har hela ryggen fylld med myggbett. Det kliar. Mycket.

Fick ju i alla fall mina blåbär, som ska avnjutas tillsammans med min fine vän. Diamonds are a girls best friend.