our last summer, walking hand in hand


summerfeeling


Det är med blandade känslor jag inväntar studenten. Jag är överlycklig att skolan snart är slut med alla olika uppgifter och prov. Fysikprovet kan nu bockas av från listan och det är endast ett prov kvar. Halmstad och Fredrika ska besökas och alla andra studentsaker ska fixas och en sista rolig tid med klassen väntar. Samtidigt känns det vemodigt att lämna det man känner till och gjort i 12 år. Farmor mår inte bra och har nog aldrig varit så dålig som nu. Det värsta är att stå helt maktlös brevid. Fy.

 

 


den blomstertid nu kommer

Häggen utanför blommar, gräset är grönt och det doftar som det ska. Sommaren är på ingång och jag älskar det. Denna veckan har flera tunga skolarbeten och prov avklarats och jag känner mig flera kilo lättare. Imorgon ska jag njuta av nuet och skratta till jag får magknip, Göteborg och Liseberg skall besökas med Fysik breddnings kursen, kommer bli riktigt kul! Helgen skall ägnas åt fysik och en hel 150 poängskurs som skall repeteras, på måndag smäller det. Sedan är det inte mycket kvar. På torsdag åker världens skönaste gäng ned till Halmstad bestående av mig, Felicia, Louise, Olle, Sebastian och eventuellt min tuss! Tylösand ska bli vår pic-nic-plats, uteserveringar ska förgylla våra kvällar, Östra stranden kommer bli destinationen för mysiga promenader och sist men inte minst, Fredrikas bal på Tylöhus ska beskådas. Hon kommer vara så fin, så fin, min bästa vän.

Peace and love

hot and cold

Jag är förkyld. Hinner inte. Verkligen inte. Nu är det mindre än fyra veckor kvar till jag tar studenten. Det är galet! Imorgon är det två veckor kvar innan betygen är satta. Då är det fest i Halmstad! Som jag längtar tills dess!

Au revoir!

bella & tyra show

Mina ben värker och ögonlocken är tunga! En heldag på Pärlan har det varit. Startade dagen med en promenad halv åtta från ett regnigt strand. Oerhörd lugn förmiddag på Pärlan och sedan rusch rusch rusch! Men, det är kul och tiden går snabbt! Nu sitter jag hemma, nyduschad och sliten, härligt! Jag tittar på Bella & Tyra show. Kissie är gästen. Är tjejen seriös? Hon måste väl spela hur mycket som helst på sin attityd? För ingen vettig människa beter sig väl så utan att spela över? :O

så länge du är med mig

En omskakande dag har det varit. Inte till någonting positivt, förutom ett öppnare sinne och en större medvetenhet om att allting är så skört. Så många hemska saker som man alltid tror att det inte ska hända sig själv eller någon annan, som faktiskt händer någon i sin närhet. Inte någon rolig nyhet idag, men förhoppningsvis kommer allting gå bra.

 


kristi flygare

Dagar som denna uppskattas. Klockan åtta var det uppstigning och frukost. Sängen fick agera klassrummet för förmiddagspasset. Biologi har pluggats och det är intressant nu. Det är också bra mycket mer effektivt att plugga hemma än att dalta runt i skolan, även fast jag gillar att gå på lektionerna och träffa mina vänner så lär jag mig inte på samma sätt. Lunch har ätits och nu ska jag slänga på mig ett par jeans innan vi far iväg till Karlstad för att hälsa på lilla farmor! Helgen består av jobb 11-19:30. Tungt inför min hektiska provvecka, men roligt! Ännu bättre är att min kära vapendragare Fredrika har fått jobb på Pärlan :)


Happiness is a state of mind


Skärgårdspromenad med Johanna var dagens höjdpunkt. Alltid lika härligt att prata om allt och ingenting, som i de flesta fall rör skolan, att få ventilera sin panik en aning. Det gillar jag, inte ett minus att solen sken heller! Nu har jag i princip skrivit klart min engelska till imorgon, happiness is a state of mind. Jag tycker jag har lyckats ganska bra med artikeln. Har en tendens till att bli too wordy, men nene nu har jag dragit åt svångremmen så att säga. Lite finlir sen är den finito och då ska jag duscha för att sedan bege mig till Kristinehamns egna Lidingö, strand! Smile at life and life will smile back at you.

måndag om tre veckor.

Om tre veckor är betygen satta. Förstår ni, tre veckor! Då kommer jag vara en överlycklig tjej, förhoppningsvis, haha! Just nu är jag stressad. Jag gillar att ha många bollar i luften, men nu är det out of control så att säga. Att dessutom flera av mina betyg hänger på dessa sista prov som inträffar ungefär samtidigt känns inte så rockigt för tillfället. Usch & fy. Så därför går jag ner och äter, sedan är det plugg som gäller!

Just det! Salamibeställningen är inne nu, 378 st. Kanonkul, fem av fem toasters! Så nu blir det klirr i balkassan mina vänner!


Nu är det fredagsmys

Det finns en dag då man kan andas ut. Det gör jag verkligen idag, för det är jag värd efter att ha skrivit biologiprov i två timmar. Hade panikångest inatt och såg nukleotider flyga förbi samtidigt som jag försökte komma på hur sekvensering går till. Men, det kändes riktigt bra på provet! Kom till och med ihåg små detaljer som jag alltid missar annars. Jag är nöjd. Nu sitter jag i min gosiga gungstol och kikar på min pojkvän som ligger och sjunger i sängen och smaskar godis. Vi har nyss kommit hem från tacobuffé, godisshopping och filmhyrning. Himla härlig kväll detta! Imorgon är det jobb som väntar och franskplugg efter det, trevlig helg! :)

Well Done!

Se så bra det går med salamin. Kan meddela att jag hittills har fått in beställningar på 290 st salami. Målet var 300 och än har jag inte fått från alla klasser! Bra jobbat blivande studenter! Är ju inte svårt att tjäna 20 000 kr om alla bara hjälper till, som nu! Jag är jätteglad över att se lite engagemang i en annars så död generation! Tipptopp! Något som inte är fullt så tipptopp är skolan, jag orkar inte mer. Prov på fredag och labrapport till imorn, skjut mig!

my love's a revolver

03:09 vaknade jag med ett bultande hjärta och tårar i ögonen. Drömde en hemsk mardröm och hade svårt att somna om, till slut lyckades jag och vaknade sedan 07:24 av ett telefonsamtal från min käre karl som jobbat natt. Morrrrrrr. Men nu har jag ätit frukost, fräschat till mig och solen skiner ute. Jak er klad!

 


run for your life

Efter två timmars biologistudier i solen satte jag mig på cykeln och trampade ut till A9. Det nya spåret är toppen (har än så länge bara testat 6km) och jag klarade att springa hela varvet. Det är inte ofta jag klarar att hålla igång ett helt varv, oavsett längd, utan sällskap. Men idag hade jag gett mig fan på det och se så bra det gick! Skönt att få andas frisk luft nu när det är ett rent helvete i skolan och jag kunde inte annat än le när jag cyklade ut dit, med solen i ögonen och bra musik i öronen. Det gäller att ta tillvara på dessa stunder! Nu ska religionsarbetet skrivas klart och sedan är det Hollywood-fruarna som gäller. Måndagsnöje när det är som bäst!

Au revoir!

break your heart

Solen har tittat fram idag! Vilket är underbart. Har suttit ute ett tag och pluggat, hunnit med en promenad till farmor och ätit några kakor. Ikväll är det jag som står för maten så ska ner till lilla konsum för att fylla på med några råvaror. Igår jobbade jag för första gången denna säsong och jag måste erkänna att jag gillar mitt jobb, servera glass och göra räksmörgåsar är inte helt fel. Dagens måste är att städa, men det skjuter jag på, liksom allting annat som känns lite krävande!

Imorgon är det skola och en dag mindre till studenten, jag vet inte ifall jag ska skratta eller gråta. Så mycket ska göras på så lite tid.