salami



Onsdagen går mot sitt slut och imorgon har jag prov i Bi B. Känns sådär. Annars är humöret mycket fint. Min bästa väninna anländer till K-hamn idag. Imorgon får vi påsklov, mitt sista påsklov, och det skall firas med middag för fyra. Bra start på lovet!

En annan positiv sak är att jag idag beställde hem ett startpaket för salamiförsäljning. Ja, ni läste rätt. Här skall det krängas salamisar! Veckan efter lovet kommer alla broschyrer och smakprover och då mina vänner är det bara att bege sig ut till vänner, familj och grannar för att skramla ihop pengar till balkassan. Ju fler korvar vi säljer, desto högre vinst får vi och mer pengar! Yey. Såg även att flertalet 3:or fick sina studentmössor idag, dock inte NV3, eftersom våra inte anlänt än, men tro mig jag väntar! Det är förresten bara 10 veckor kvar till studentens lyckliga dagar. S w e e t!


i need you like a heart needs a beat


Veckan har rivstartat med skolans alla lektioner och dessutom en 20 minuter förlängd sista lektion, grrr. Då var jag arg vill jag tala om, men med lite homemade smoothie i magen steg humöret! Eftermiddagen har spenderats med datorn i knät och CAE-uppgiften. Går lite segt så däär.. Var även på mitt livs jobbigaste combatpass kändes det som, huh. Är jag lika pigg som instruktören när jag är 30 skulle jag bli lycklig!

Jag tror denna veckan kommer bli bra, trots tyngande skoluppgifter. Fredrika kommer hem på onsdag, påsk skall firas och jag ska åka till Sälen med familjen. Ja, ser minst sagt bra ut!

Trevlig vecka!

earth hour



Kvällen igår spenderades med fina tjejerna Carolin och Selma samt Ivana, som i princip skrämde ihjäl oss när hon slog upp dörren, haha! Earth hour genomfördes med bravur förutom datorn och några lampor som var på, ännu ett haha! Begav oss till mastis och kön där var verkligen inte att leka med, alltså? Mastmagasinet i Kristinehamn? 40 minuters kö för en och en halvtimme som inte var särskilt toppen. Jajaa, skönt att komma iväg hem sedan i alla fall, matstopp på statoil och en stor blåsa på hälen senare var vi hemma, min karl och jag och oom det är skönt att sova efter en låång kväll. Ännu härligare att vakna med huvudvärk och äta frukost bestående av pringles och påskmust i sängen!

back to work!

kreta


Jag saknar att gå i halkiga flip-flops, halvsvettig med havsvattens blöta badkläder under en svalkande tunika på Kreta för att köpa lite smått och gott.

Nu ska jag bege mig till den bistra sanningen, regn. Kvällen ser dock inte bister ut, fest hos Selma! Men först middag med mina härliga morbröder och min fina mormor!

PUSS


you would always treat me lika a lady


I tidigare inlägg skrev jag att vi skulle till Göteborg. Vi var där och vad ska jag säga? Det var en lyckad liten dagstripp med mina fina klasskamrater. Som alltid var humöret på topp med de dära och många skratt avverkades. Med frukost i magen från McDonald's och en gul kon rikare fortsatte färden mot Universitetet och Chalmers. Jag kan väl säga så här: Varför gick jag inte på dessa föreläsningar tidigare? Jag vill bli läkare. Elva terminer såg inte alls särskilt skrämmande ut när de visade kursplanen och berättade om upplägget. Yes, hade jag vetat detta tidigare hade det varit en fin morot under mina gymnasiestudier. Trots att jag är mer än nöjd med mina betyg så är det fortfarande inte 22,5, som troligtvis kommer bli det nya 20,0. Tyvärr är det inte mycket att göra för tillfället, försöka jobba på med mitt PA och få ett bra betyg. Högskoleprovet glömde jag anmäla mig till... Surt. Kan ju alltid hoppas på att meritvärdet sjunker rejält till hösten nu när det nya systemet kommer igång ;)

Hur som haver. Göteborg verkar vara en toppenstad och jag gillar verkligen både Chalmers och universitetet då båda ligger väldigt centralt. Men, mina planer inför hösten är fortfarande inte spikade, men Göteborg kan verkligen vara ett potentiellt boende i framtiden!

Imorgon är det skola, nu musik och soffliggande!


götlaborg


Då var det äntligen bestämt. Imorgon bär det av till Göteborg. Chalmers och Göteborgs universitet skall inspekteras av mig, Louise, Olle, Basse & Daniel. Själv har jag tänkt spana in tandläkarprogrammet lite extra och eventuellt kika på läkarprogrammet med Daniel! Har ju ,som jag nämnt tidigare, ingen större koll på vad jag vill göra i framtiden men känner att dessa är två yrken som intresserar mig just på grund av att jag tycker det är mäktigt med människor som hjälper andra människor inom sjukvården och att man får träffa människor hela tiden. Hur som helst. Ska bli spännande imorgon. Slänger med datorn för att kunna arbeta på min religionsuppgift på vägen ner och får se till att packa ned lite smarrig matsäck!

Bon soir!

Boy I Got My Eyes On You


Måndag. Skolan har dragit igång efter helgen, och vilken helg sen! Skidresan i Branäs med Natur & Friluftsliv B var riktigt kanon! Fint väder hela helgen, skön skidåkning med snabba (men sjukt isiga) spår och framförallt med ett toppengäng! Har verkligen haft the time of my life och tro mig, när man har åkt en mil på en timme känner man sig så härligt nöjd med sig själv så senare under kvällen när vi åt på restaurang så kunde jag inte annat än njuta av varje sekund. Omgivningen, maten, drycken och sällskapet. Top notch ;)

Men, måste dock medge att uttrycket borta bra men hemma bäst stämmer så otroligt bra. Det var oerhört skönt att komma hem, njuta av ost, kex, vindruvor, physalis, vin och massa annat gott tillsammans med den finaste jag vet! Kärlek.

Måste även medge att jag har fått bra erfarenheter av helgen som lärt mig att jag aldrig kommer bo kollektivt permanent i framtiden ;)


vårfräsch



Jag. Är. Inte. Avundsjuk. Vad är väl en solig dag i New York utan snö jämfört med Kristinehamns snöfyllda gator? Om inte alldeles, alldeles underbar?

saturday's work


Se där se där. Fick tummen ur idag, finally! Dagen har bestått av PA, PA, PA. Fick igång ett skönt flow och det har rullat på fint idag. Har kikat riktigt mycket i en fysiologibok jag fick låna av Stefans mamma Ellen, thank god! Den hjälpte mig bena ut sinnesceller och nerver riktigt bra! Inte nog med att det rullar på, det är kul och intressant med. Hudläkare nästa?

Nu har jag dock lagt ned för dagen. Kvällen är här och jag inväntar min skatt som jobbar för tillfället. Middag skall lagas och jag har varit världens gulligaste flickvän enligt mig själv. Jag har inhandlat öl till min pojkvän. Så det skall han få njuta av efter sitt jobb, snällt va? ;) Annars ska jag agera chaufför ikväll, mamma & pappa är ute på galej nämligen. Vilket direkt fick mina tankar till mor-dotter kärlek. Eller kanske mest min mammakärlek. Det finns stunder, som idag när jag satt vi köksbordet och studerade. Koncentration och tystnad är a och o för mig för att få göra ett bra arbete. Det förstod inte min mor när jag så snällt bad att hon kunde gå ut. Det diskades, det slamrades, det dammsögs, det micrades, det städades... Jag var arg som ett bi och mycket irriterad. Så vad vill jag ha sagt med detta? Jo, det är nog ingen som kan få mig så irriterad som min mamma, men samtidigt heller inte någon som kan få mig på så gott humör och få mig att skratta som hon kan. Så när jag lämnat av mina föräldrar där festen äger rum, så ville mamma se att jag kom i väg ordentligt, hon stod alltså i vägen för att titta. Tillslut förstod hon detta och gick i väg, för att titta över axeln 3 ggr. Behöver jag säga att jag skrattade för mig själv i bilen när jag åkte iväg? ;)

Nej, nu har jag slagit ihjäl lite tid. Snart mat. Först ska jag ner och raffsa runt i godispåsen ;)

panik


Jag hade lovat mig själv och min PA-handledare att, vafan, projektarbetet gör jag klart på lovet.

Här sitter jag nu. Har gjort en del PA under lovet, men det är låååångt ifrån klart. Har tappat bort några viktiga papper / glömt dem i skolan. Attans...

Ja, så här sitter jag nu, med en klump i halsen och ett hjärta som pumpar lika snabbt som en kanins.

Spinning nästa!

Vi har det bra



Livet rullar på fint här nere på kusten. Vi varvar pluggning med shopping och fika.
Just nu breder vi ut oss i en soffa var och tittar på en Bourne film. God wokmiddag har avverkats och jag är på väg att tugga mig igenom en smaskig fruktsallad. Som sagt, vi har det bra här i Halmstad. Idag var det strålande solsken och ganska varmt. Jag ångrar att jag lämnade mina Carrera hemma!

Back to fruit ;)


Greetings from Halmstad

 

Nu sitter vi ute på Fredrikas uteplats, har grillat lite och sitter nu och smuttar på ett glas rosé.
Hoppas ni har det bra i snön och Värmeland ;)