wednesday


IKEA var dagens planerade utflykt till. Vin- och champagneglas inhandlades till studenten, enhetligt ska det vara var temat för shoppingen och lite annat smått och gott. På tal om gott, fikade supergott té och en ännu godare brownie. Ljuvligt. Kvällen har jag ägnat åt religion och närmare bestämt sekter. Mycket intressant och jag kom in i ett härligt flow. Nu är det jag som tackar för mig och går ner och dricker min kvällsdos av mjölk. Sleep tight.

hurtig-rutten

Även denna vecka började med promenad. 06:15 stapplade jag ned från övervåningen och ut i friska luften. Jag har märkt att jag blir både piggare & gladare av min nya morgonrutin, härligt! Hets inför balen? Nej, skulle jag tappa vikt kring midjan/magen kommer min klänning att falla av så det är big no-no. Den hemska sanningen är den att vi har huur många prov & inlämningar som helst på en kort tid så jag hinner helt enkelt inte röra på mig på eftermiddagarna = sur, arg och grinig tjej. Hur som helst, hann i alla fall med en sjukligt hemsk löptur med Johanna, vi skyller på lördagens festande... Nu ska jag duscha & sedan förhoppningsvis bli hämtad av the world's greatest boyfriend. Au revoir!

 

 


ops, they did it again

What to say? Hade en supertrevlig kväll hos Frida igår med fina klassisar, begav oss till ett tomt Folkets Hus och gjorde det bästa av situationen - dansade disco! Tänker inte dra igång ännu en diskussion om Kristinehamns idioter till 91:or men kan väl säga såhär att balbiljetten ökade plötsligt i pris utöver mat/dryck/inträdeskostnaderna. Men jag är inte bitter! Nu ska jag dra igång plugg som jag skjutit på allt för länge & sedan ta tag i nailsen. Au revoir :)

all we want is hot hot

Naglarna blev som ni ser, finfina. Ska slipa ned dem lite imorgon, men nu är det jag som cyklar till Frida och mini-klassfest. Ses i dimman godingar!

 


mail


Äntligen fredag! Jag är totalt avslappnad, har inte ork till någonting. Huvudvärk har jag med, börjar bli en vana att jag har det på fredagar, spänningar som ansamlats under veckan som plötsligt släpper? Mycket möjligt. Magen kurrar lite smått och jag inväntar en mysig kväll i soffan. En varm dusch med hårtvätt, inpackning och diverse behandlingar får det bli. Hoppas posten har kommit nu, inväntar en avi nämligen!

trevlig helg :)

what a beautiful morning

08:30 ringde klockan imorse! Jag gick yrvaket ur sängen ut ur mitt rum och blev bländad! Jag har som ni säkert vet dålig syn och hade varken linser eller glasögon på mig då. Tänkte att "åhh vad solen skiner" tills det gick upp för mig att det var snö. Skrek rakt ut i förtvivlan till min pojkvän och fick göra den ännu en gång när jag snabbt kikat igenom tidningen och sett en inte allt för smickrande bild, haha! En uppfriskande promenad med Johanna var i alla fall en bättre start på dagen än det andra skräckfyllda! Kom hem rosig om kinderna, okej.. tomatröd i hela ansiktet, och gjorde iordning en frukost av hög klass till min karl. Båda mina bordskavaljerer till frukosten fick sig ett gott skratt när de kikade i tidningen. Etto-uggla & Min bror. Tackar.

Kvällens besök har gett sig av, fick finfrämmat från Sundsvall och senare droppade "min" sömmerska in som ska fixa min klänning, verkar toppenduktig så det känns kanon!

på återseende!

even the best fall down sometimes


Jag hämtade min fantastiska klänning förut! Jag körde ensam in till Degerfors via Kga, skitväg! Helt otroligt att det tar längre tid dit än till Karlstad, fy. Mellan Kga & Degerfors började bilen spöka, den liksom hoppade fram som om jag skulle lekt med gaspedalen. Jag blev rädd. En ensam Chatrine på stora vägen, spöregn och en trasig bil. En mobiltelefon brevid sig - utan pengar! Usch, hoppades på det bästa och lyckades ta mig fram oskadd till Zari, hämtade min klänning och ringde till pappa. Nu klarade jag mig hela vägen hem men lite skakis var jag allt. Väl hemma hoppade jag i klänningen och testade olika assesoarer. Kom fram till att jag vill ändra klänningen ganska så drastiskt. Hoppas det hinns och att jag hittar någon som är skicklig på att sy. Love it anyway, men vill ju ha den perfekt.

Imorgon är vi lediga, morgonpromenad med Johanna står på schemat, great!

sunny day

21 grader Celsius visade termometern imorse. I solen befann den sig då. Chatrine var naiv som vanligt och slängde på sig jeansjackan. Det fick jag ångra! Kallt kallt kallt! En lektion bjöd dagen på, biologi och blodkroppsräkning. Tre fingrar fick offras tack vare min dåliga blodcirkulation. Tre plåster på vänster hand. Man tackar. Nu ska jag fortsätta dagen med att plugga fysik, provet närmar sig med stormsteg och jag tänker sätta ett VG. Senare kanske jag styr bilen mot Degerfors och min balklänning, den är färdigsydd, iih!

 

Trevlig tisdag!


how good it can be


Jag hade en supertrevlig kväll igår hos Therése! Skratt, minnen och framtidsplaner var väl det kvällen bestod av samt god mat och trevligt sällskap! fem av fem toasters.

Idag har jag studerat ute i solen, kyligt men det gick! Maxi har besökts och jag är lite småsugen på vindruvorna som står i kylen. Annars vill jag ut och springa, men är för lat. Funderar istället på att överraska min kärlek när han slutar jobbet, har inte sett mycket av honom i helgen så det ska tas ikapp!

Förövrigt är jag sugen på en spontantripp någonstans, Örebor, Halmstad, Stockholm. Frågan är bara när och om tiden räcker till? Nu blev det helt plötsligt inte så spontant längre!

Au revoir!


saturday

Dagens goda gärning är gjord nu. Bröd har sålts och sedan har jag hämtat upp bord, skylt och överblivna kakor. På köpet förfrös jag nästan tårna, Frida med tror jag. Men vad gör man inte för en bal på slottet? ha ha, statt. . . . Födelsedagsfirande har avverkats, min kusin Marlene fyller år idag och imorgon är det jag som går dit för att få mina naglar fina, manikyr. Spännande att se hur mina annars så o-fina naglar kommer se ut! Ikväll är det kalas som gäller men först ska jag läsa fysik. Som jag verkligen inte ser fram emot, men tänk vad glad jag kommer vara på trappen på studentdagen när jag står där med mina fina betyg, oh ja!

Ta hand om er :)


lovely



Fredag, veckan har gått farligt fort. Idag är det endast 8 veckor till studenten! Det är ingenting! Solen sken även idag och efter skolan spanade jag in Felicias nya lägenhet, mycket fin! En skärgårdstripp med mina två favoriter, nämligen Felicia och Stefan fick avrunda eftermiddagen och nu sitter jag här och väntar på mat. Kalops står på menyn, en favorit. Ikväll ska jag bara njuta av att inte göra någonting, bakning står på schemat och mys med min fina. Imorgon är det jag & Frida som säljer fikabröd på stan till förmån för balen. På kvällen är jag bjuden på födelsedagsfirande, ser jag fram emot mycket! Kär gammal vän som fyller år, Therése!

Trevlig helg!

hairligt


Dagens kreativa, en fläta. Mycket mer än så kan jag inte åstadkomma i hårväg. Jag har storstädat mitt rum, täcke, kudde och madrass ligger ute på vädring, härligt. Jag har en tendens till att inte städa mitt rum när jag är inne i så kallade pluggperioder, som jag varit nu i och med PA-slutspurten. Såg igår på Anna Anka söker assistent och hörde då citatet "Det är bara svin som bor i svinstior". Städnerven kopplades automatiskt på då.

Snart kommer Johanna hit och hämtar upp mig, löpning står på schemat och för min del blir det invigning av de nya spåren ute vid A9.


räkor i ett nötskal


Underbar dag! Några få lektioner i skolan, inlämning av PA, marknadsnougat och när jag kom hem väntade 4 helfyllda kylväskor med salami på mig, tack kära vänner för att ni hjälper till med kylskåp. För er andra treor som läser min blogg, dags att börja sälja salami. Kommer lägga information i alla klassfack imorgon! Förövrigt tror jag min mamma blev mer excited än jag, haha, så vi tog en raggarrunda för salamiförsäljning och katching, det var minsann lättsålt till släkt och vänner. Så, följ mitt exempel och sälj till era nära och kära. Efter den turen åkte jag & Stefan upp till hans mysiga stuga, räkorsmörgåsar var på g. Allting var med, förutom brödet. Lyckat, så det fick bli mys på nordanvinden istället :)


the winner takes it all


Projektarbetet är mejlat, skall bara skriva ut det på skolan och sedan lämna in det. Abba & Black eyed peas dunkar ut ur mina högtalare, solen skiner och ja, life's sweet för tillfället. Ohdelaly!

Nu ska jag göra melonfrukost till min älskling, sedan cykla i solen till skolan med solglasögon, jeansjacka, ballerina och ja, ett leende på läpparna. Våren är här och jag mår så gott!


fullt ös medvetslös


Jag har ont i magen och pulsen är oförskämt hög. Projektarbetet skall vara inlämnat imorgon och jag tänker inte sitta en dag längre än till imorgon.

Åhh, jag vill så mycket hellre vara ute i solen. Sista rycket nu!

my favorite things

Girls in white dresses with blue satin sashes. Snowflakes that stay on my nose and eyelashes. Silver white winters that melt into springs. These are a few of my favorite things.















last day of holiday


Mitt allra sista lov går sakta men säkert mot sitt slut. Påsk har firats med släkten, skidor har åkts i Sälen, té har druckits med fina vänner, en fest har avverkats och PA har skrivits. Det har minsann inte varit något soffpotatislov det här inte. Jag har upplevt en hemsk stress på grund av PA vilket har blivit ännu värre eftersom jag vet att det bara hänger på mig själv.  Ohdelaly. Jag tror i alla fall att jag börjar se ljuset i tunneln...

Igår var vi ute i skärgården hos Olle och firade Louise som fyllt 19 år! Mycket trevlig kväll med mina fina vänner! Toppen. Efter en bilfärd i bubblan kom vi fram till stan, vi gick in på Biljarden och vände. Mastis lockade lite mer där det var mycket kul. Det är ju faktiskt så att det blir vad man gör det till. Kvällens ris, nej taggbuske går dock till personen som stod och filmade alla på dansgolvet. Vad får man ut av det? Det störde mig något så enormt och det var riktigt obehagligt. Skärpning!

Nu ska jag återgå till mitt PA. Trevlig kväll :)

what to do?


Studera.nu är hemsidan som gäller för tillfället. Jag har än så länge klickat i 8 st utbildningar / kurser. De flesta är 5års utbildningar. Vill jag verkligen hoppa på något till hösten? Jag vet inte alls vad jag vill göra. Några roliga kurser vore kul, Karlstad, Halmstad och Stockholm, där vill jag gärna spendera lite av min höst. Men vilka kurser? Jag vill läsa någonting för att jag vill det och för att det är kul. Frågan är bara vad?


ticket to rehab



Trots att jag snart fyller 19 år tycker jag fortfarande att det är lika mysigt inne i Trollskogen, Hundfjället. Alla härliga, inspelade röster med sköna dialekter som hörs från små trollgubbar här och var. Paniken hos föräldrarna när de ska envisas med att spela in sin knodd när den på ostabila ben sicksackar fram mellan träd och troll samtidigt som de skall hålla i linan ungen sitter fast i och även se till att ungen inte kraschar in i ett träd. Fascinerande!

Imorgon är det hemfärd, ska bli härligt att komma hem till de värmländska skogarna trots att det varit ett par sköna och avkopplande dagar här uppe i fjällen. När jag kommer hem ska jag pussa på min b-friend, téa med mina vänner, tagga inför en trevlig fest och skriva klart mitt projektarbete. Det sista är lite ångestladdat. Men tänk, hur skönt är det inte när det är klart? Om det nu blir det vill säga! Nej, när den dagen kommer, då skall det firas mina vänner!

sov gott!


my aim is you



2007.

Det är tre år sedan. Jag har suttit och läst igenom några gamla blogginlägg från april/maj 2007. Det var mycket som hände då. Det var en förändring på gång, precis som det är nu. Jag skulle sluta nian, klassen skulle splittras, jag fick mitt första sommarjobb och jag var kär med massa fjärilar i magen. Nu är jag i en liknande situation. Jag ska gå ur gymnasiet, ta studenten, splittras från mina fina klasskamrater och förhoppningsvis få ett sommarjobb. Jag är fortfarande kär och får fortfarande fjärilar i magen.

När jag ser tillbaka på dessa tre år märker jag att så många positiva saker har hänt i mitt liv. Så många saker som jag dagligen tar förgivet. Jag har en pojkvän som får mig att skratta var dag likväl som han kan göra mig så otroligt ursinnig stundtals. Han är en av mina bästa vänner och min fina kärlek. Jag har även lärt känna många fantastiska människor under dessa år på gymnasiet och alla får mig att må underbart och göra skoldagarna till ett rent nöje. Mina vänner från högstadiet träffar jag tyvärr inte lika ofta, samma sak gäller med alla härliga tjejer jag känner från friidrotten, men så fort jag träffar dem känns det precis som vanligt. Det uppskattar jag mycket! Jag har haft hälsan i behåll, trots vissa små olyckshändelser och diverse krångel, haha... Jag fick ett kanon sommarjobb och ännu ett som jag haft tre somrar och trivts som fisken i vattnet. Jag har lärt mig att det faktiskt fungerar att inte få högsta betyg i alla ämnen i skolan och är trots det riktigt nöjd med mina betyg. Kort och gott. Många positiva saker har hänt, många som jag verkligen inte trodde skulle hända och som verkligen ändrat min tillvaro.

På tre år har det även skett stora förändringar som inte är positiva. Min bästa vän flyttade till Halmstad för att studera. För tre år sedan kändes det som om världen skulle gå under, men med tiden har jag vant mig och tack vare Halebop har jag kunnat uppdatera mig om hennes galenskaper nere på kusten. Några tågresor tur och retur har blivit av och nya äventyr har kunnat bli nedskrivna i dagboken. Förutom en flytt har två fina människor, som så länge varit en självklarhet i mitt och andras liv, gått bort. Det känns fortfarande ovant att formulera dessa orden eftersom det fortfarande känns overkligt. Tyvärr vet jag att döden är en del av livet och att det bara är att acceptera det som hänt, trots att det är orättvist. Jag kommer i alla fall alltid ha kvar fantastiskt fina och positiva minnen från dessa människor, vilket glädjer mig!

En sak jag lärt mig är att inte ta någonting för givet, utan att leva i nuet och uppskatta det man har eftersom livet är för skört och för kort för att man ska knata omkring och vara missnöjd och klaga! Carpe diem

sälen 2010


Bonjour!

Åh, Sälen är f-a-n-t-a-s-t-i-s-k-t!  Speciellt gårdagen som bjöd på strålande sol hela dagen i finfina backar. På ringrostiga ben satte jag på mig slalomskidorna och begav mig ut i första bästa backe. Skall även nämnas att jag inte åkt skidor på 5 år i runda slängar. Men, det fungerade fint och efter en lång dag i backarna vilade vi en stund innan jag och min bror gav oss ut på milen. Huh, plusgrader och sol är härligt, men utan klistervalla var det ganska kört och rundans vurpa stod jag för, magplask i sista backen. Jag trodde jag skulle bryta nacken vill jag lova, obehagligt. Gliiiidet var det i alla fall inget fel på!

Annars äts det mat, efterrätter, fika, choklad, chips och massa andra onyttigheter. Det bastas och peelas, smörjs in och sovs. En härlig semester med familjen Gustavsson helt enkelt, som även innehåller en hel del skratt och klumpigheter ;)

Nämnas bör även att solen tog rejält i ansiktet igår. Jag är griljerad. Inte snyggt, utan endast halva pannan och näsan är griljerade. Rejält med.

På återseende!

easter


Glad påsk allesammans.

Hade en riktigt trevlig långfredag, påskmiddag med släkten inklusive bus med kusinbarnet Thea. Efter att ha tagit en promenad i solen med S kom jag på att jag skulle duscha innan kvällens festligheter drog igång. Så efter några stressmoment kom vi i alla fall iväg till mastmagasinet, där Fredrika & Johan redan var mitt i musikquizen. Efter en stund där begav vi oss till Lillja's, förfest med fina människor, som jag gillar det. Efter att ha blivit skjutsade till stan var vi i valet och kvalet ifall det skulle bli the pub eller mastis. Det blev ingenting, haha. Kom hem halv ett och stupade bokstavligen i säng!

Idag har vi bara myst runt, tv-tittande, påskäggs-ätande, promenad i fina vädret och lite chillande. Helt perfekt dag enligt mig, som haft många pluggrelaterade helger bakom mig. Hur som haver, ikväll blir det jobb. Hoppas ni får en trevlig kväll, verkar som många skall ut och festa i detta vackra väder. Se till att knata ner till Statt & gör mig och Louise sällskap =)


glad påsk



Påskmaten är på g, släkten står i dörren vilken minut som helst, nu är det påsk!

Hoppas ni får en fin helg, för det ska jag!