just love it

Skönaste låten!


dancing in my wooden shoes

laughing with your pretty mouth
laughing with your broken eyes
laughing with your lover's tongue
in a lullaby

where do you go when the stars go blue?

 


stockholm i mitt hjärta

Bonjour!

Helgen i Stockholm har varit alla tiders. Åkte i fredags med min kära pojkvän. Ett under att jag faktiskt lyckades knipa om det i nästan två månader. Och att alla andra som visste om det klarade det. Syftar väl mest på min kära mor. He he. Som sagt, en bra helg i storstaden, god mat hos min morbror med familj, bus med Filip och shopping hanns med. Och så lite mys såklart. Hoppas du hade en fin födelsedagshelg och att du gillade min lilla överraskning Söting.


Annars då? Jag har ägnat en ytterst liten tid av dagen till det jag egentligen borde gjort nu. Studerat matematik. Känner lite såhär; kan jag det inte nu kan jag det verkligen inte imorgon 8:20. Så det så. Ska hämta min kära kusin när hon ringer, ska skjutsa hem henne, måste låna ett par stövlar till morgondagens utflykt. Vattenprover på gång från Vänern. Spännande. Så får väl inte missa att ta med en termos med varm choklad imorgon ;)

Ska hoppa in i duschen nu. Välförtjänt och ska dessutom unna mina ögon lite ro. Hee, glömde linsvätskan hemma, vilket innebär att jag har haft linser i mina ögon sedan fredag kl 7:30. Freesh.

på återseende.



It's like a dream, no end and no beginning



Det är med blandade känslor jag inväntar morgondagen. Min fina pojkvän fyller hela 20 år och det ska såklart firas. Sedan ska jag på begravning. :( Har bara varit på begravning en gång tidigare och det var två år sedan. Har aldrig varit med om något jobbigare. Så hoppas det går bra imorn. Tror det kommer vara riktigt fint. You wont have to reach out for me. I will come to you ♥



avd. Hur menar du nu?


Jag gör "research" om huden. Hittar mestadels basic information, vilket inte är så bra med tanke på att jag gör ett fett fördjupningsarbete och alltså behöver ha så mycket och detaljrik fakta som går.

Skriver just nu om överhuden, som består av två cellsorter, keratinocyter och melanocyter. Jag ville redogöra för vad den förstnämnda cellen och sökte efter den på stora internetet.

En viktig beståndsdel i keratinocyten är keratinet, som består av en typ av intermediärfilament som kallas cytokeratin. Det bildar först tonofilament som senare kan bilda kraftigare buntar, sk tonofibriller. Keratinfilamenten utgör en intern armering som garanterar formstabilitet hos corneocyterna som därmed bara sväller vinkelrätt mot hudens plan vid kontakt med vatten

eh heeeee ? Översättning någon?

 

 


hudkräm


Bonjour!

Halvdag i skolan, härligt! Traskade hem efter lunchen och frös, usch och fy. För att trösta mig åkte jag iväg, med bilen, den stora förmånen med körkort - bil i regn, till maxi och köpte druvor och nektariner. Och en sak till, but that's a secret I'll never tell. He he he. Min söta pojkvän fyller nämligen år på fredag och är så hemskt nyfiken, hu hu!

Jag känner mig förövrigt riktigt duktig. Har kommit igång med projektarbetet. Det går dock i små små myrsteg, men bättre än ingenting. Imorgon ska jag se till att vara sjukligt effektiv och komma lååångt. heee. Får se hur det går. Hopefully bien. En negativ sak: Är trött. Kan bero på halvmaran med Californication förut, who knows, men förhoppningsvis blir jag pigg och glad efter träningen, är nämligen shlagerarcade. WIE! Något jag gillar; hoppa runt och svettas till riktigt uppiggande musik.

catch you later. Ho ho. Internt à la NV3? Som förövrigt tar studenten snart. Oh!


Don Corleone



Marlon Brando, what a man.


desperate housewife


Åh, jag älskar dagar som denna. Nu för tiden är det bye bye till långa sovmornar och Bonjour till pigga uppstigningar. Just idag vaknade jag till julmusik ute på nordanvinden, hur mysigt som helst! Loppis stod på schemat med min kusin! Promenerade sedan hem till mig, fikade och jag målade klart min pigtittare, åh den är så fin så fin! Dagen har gått farligt snabbt, fika hos farmor och långpromenad i detta underbara väder. Har inte hela september varit strålande? Känns som det!

Snart kommer min fina hit, då ska pizzan slängas in i ugnen, nu jäser degen, allting hemmagjort. GOTT! Sedan väntar The Godfather trilogin eller Californiacation. Suverän afton helt enkelt.



















Chatrine

formel 1


Det är så sköönt. Jag har inte något att plugga akut till och det är underbart! Samma sak med sovmorgon, en riktig lyx! Började 13,30 idag, gick upp 8,30 pigg som en mört och tog mig en härlig morgonpromenad i det krispiga höstvädret. Åt god frukost och sedan åkte jag ner till skolan för att spendera en och en halv timme i matteljén. Mycket bra för mina mattestudier vill jag lova. Två lektioner avklarades efter det och sedan var det hem, äta och träna som gällde. Riktigt roligt step-up pass var jag på. Träning är kul! Core-pass efteråt var en fin avslutning!

Jag är lite smått rastlös, faktiskt. Betyder väl att jag redan kommit in i skolans stressande. Huh! Men imorgon är det fredag och då ska det fikas med bästaste kusin! How about det nya cafét? Ska vi prova?

Åh, neej.. Nu är jag sugen på russin!

au revoir!


glöm bort bekymmer, sorger och besvär


Klockan tickar, som vanligt, och en ovanligt bra måndag går sakta mot sitt slut. Dagens höjdpunkter var lunchen på thaibuffén med min skatt, bilturen med mamma och Felicia och nu, när jag börjat beta av dagens skörd av läxor. Talet är färdigskrivet - inte helt nöjd, får inte ihop det på något bra sätt - pm är skrivet och franskan är avklarad. Detta som jag tidigare hade sådan ångest för. Duktig tjej.

Eftersom jag suttit still större delen av dagen, som vanligt i skolan, så funderar jag på om jag inte ska ta och bjuda in mig själv till min pojkväns hem. En bra bit att cykla blir fin kvällsmotion och sedan kan jag öva på mitt tal med honom som publik... Brå idé Bojje!

Men först ska jag fixa en sak. En viktig sak. Mycket viktig och fin sak.

sweet dreams.


auld lang syne


Jisses!

Denna lördag, även fast den inte är slut än, har gått farligt snabbt. Loppis med Felicia, besök hos mormor, garderobsrensning hos farmor och fika. Plus att jag hämtade allting med bilen sedan som skulle skänkas bort. Fick gå x-antal rundor till bilen och lasta! Men det har varit en mycket bra dag, so far.

Ikväll har jag ingenting planerat, satsar på att skriva klart mitt tal, räkna fysik och skriva på en engelska uppgift. Torrt kan tänkas men det ska bli skönt med tanke på hur förra helgen urartade sig. he he. Man lär sig så länge man lever. Tror det blir en himla fin kväll ändå, témys i soffan med familjen.

Kvällens tips är denna mysiga låt, åh vill se satc!



Hoppas ni får en trevlig kväll!

Chatrine

hold your head up high


God kväll!

Har nyligen pratat med min kära kusin som äntligen landat på svensk mark. Fredagsmys är inbokat till imorgon kväll. Har saknat den lilla token riktigt mycket!

Har tränat ikväll, step up och core. Roligt! Tänkte vara döktih och plugga matematik ikväll. Fungerade i 5 minuter. Sitter i klistret. Jag. Förstår. Ingenting. Inte nog med det. Matematik E är en 50 poängskurs. Min matematiklärare Lars hade räknat ut att vi i min klass, NV3, skulle ha 26 lektioner. På. Ett. Halvår. För er icke insatta kan jag berätta att det är väldigt lektioner. Vi har 2 lektioner i veckan à 80 minuter. Det kan jämföras med tidigare års 4 lektioner i veckan à ca 80 minuter. Eller varför inte, TE3, som även dom läser Matematik E. De har 44 lektioner. Och nej, deras lektioner är inte kortare. De är jämlånga med våra.

Men varför är det så, frågade jag då min lärare. Ja, säg det du Chatrine, de tycker att NV-klasserna ska kunna hålla det här tempot.

?!

 

Imorgon är det fredag, innebär två lektioner och en fet håltimme. Där ska det tränas och sedan väntar utflykt med Stefan!

 

Chatrine


you bleed just to know you're alive


Bonjour!

Ännu en dag har passerat. Det går snabbt nu. Skolan rullar på för fullt i ett ganska så behagligt tempo, faktiskt. Jag har fått lite idéer till mitt PA, känns skönt att ha någonstans att börja. Brev ska skrivas, tal ska övas på och verb ska nötas. Det är som det brukar alltså.

Jag var på första spinningpasset på evigheter förut, kändes très bien, vill jag lova. Att cykla hem efter passet, när det är sådär höstkyligt, men ändå härligt ute och mumsa på en banan och längta hem till mammas goda mat. Det är inte fy skam det!

Fysik boken kallar på mig, dags att bädda ner sig i sängen och läsa igenom några sidor och sedan tar jag kvälla'!

bon soir mes amies!




l'école


Vanligtvis när jag sitter i biblioteket här på skolan brukar jag förbanna mig över flygeln som står nedanför i cafeterian. Pianomusik som ekar upp hit till ett ÖPPET bibliotek. Hur tänkte arkitekten då? Men nuu, när det är någon fin själ som spelar musiken från Twilight så är det alldeles underbart att sitta här. Åh! Bra uppvärmning inför mitt lilla möte med min PA-handledare. Wish me luck!


would you know my name

beyond the door
there's peace I'm sure.
and I know there'll be no more
tears in heaven


blackjack


Jag lever. Vilket är ett under. I fredags var jag två meter ifrån att smälla ett rådjur med bilen. usch och fy. Skakade som ett asplöv när jag körde vidare hem. Var dock en riktigt trevlig kväll hos Fredrika!

Igår var det loppisinvigning ute vid kasinot och självklart var jag där. Till sällskap hade jag Louise, Selma och Emina. Lyckad förmiddag med fina fynd. Kvällen spenderades hos Olle i skärgården. Älskaar det huset alltså! Riktigt trevlia människor förgyllde kvällen som för övrigt slutade efter en kvart på mastis. Hann med att vinna singstar med Julia. Kommer dock inte ihåg vilken låt?! Hjälp. Kan väl säga så mycket som att jag ramlade gatan fram igårkväll och som tur var hade jag min fina vän vid min sida hela tiden som är otroligt tålmodig.

Fick en pigtittare av min farmor idag. Jättefin. Kommer bli even more beautiful när jag är klar med den. Den ska vitmålas och spegeln ska bytas. Oh. Så nu ska jag sätta mig i solen och slipa. Härligt. Jag vill byta min naturlinje till typ, hemslöjd eller hantverk.

felicia. Kom hem!


jag saknar picnic på stranden

thank you for the music



Nu är jag tillbaka i verkligheten. Det känns. I skolan har jag massa saker att ta igen. Mestadels räkneuppgifter. Fysik och matematik. Fysik är the worst! Hujedamejen.

Jag tänker mycket. På min familj. Jag ser inte min familj som mamma,pappa och bror. Utan även kusiner, mormor, farmor, morbröder och moster. Släkten alltså. Det är hemskt. Men det är inte förrens det värsta inträffar som man verkligen tänker till och uppskattar det man har. Som min mamma sa igår Man ska vara glad och ta tillvara på varje sekund här i livet. Hon har så rätt. Därför ska jag sluta klaga på småsaker som är så onödigt att lägga tankar, tid och energi på. Jag ska se varje dag som en ny möjlighet och nya intryck att ta tillvara på och lära sig av. Nu är det slut med att ligga kvar i sängen och beklaga sig över hur tidigt och hur trött man är.

Tårar har jag inte så mycket kvar. Jag vet inte. Är det som Carrie säger i Sex and the City Man kanske bara får ett visst antal tårar per person. Kan mycket väl vara så. Jag saknar min kusin. Känns konstigt att inte se henne i skolan och bara slå sig ner för att titta på varandra, mumla lite smått, diskutera eller snacka skit.

Ikväll går jag och lägger mig tidigt, som igår. 22:10. En bra tid. För sömn behöver jag.


Chatrine

tears and rain


Ingenting här i livet är rättvist. Så är det. Karma existerar inte. Varför händer det något ont med de allra finaste personerna? De som allra minst förtjänar något ont. Det är inte karma?! Det är livet. Det är livet med dess orättvisor.

Veckan på Kreta var underbar på alla sätt och vis. Genom många diskussioner om livet och samhället så kom vi fram till att vi har det så bra. Underbara familjer och vänner. Tid med våra föräldrar och att att vara bortskämd med det smäller så mycket högre än att vara bortskämd med materiella ting.

Jag vill inte vara hemma nu. Att mötas av en sorglig och orättvis nyhet är aldrig roligt. Jag vill bara vrida tillbaka klockan för att leva lyckligt ovetandes samtidigt som jag vill vara med mina anhöriga. Jag hoppas ni tar vara på den här veckan för att umgås med varandra och försöka koppla av. Även om det är så hårt. i l y