True


Allting blir så mycket roligare och festligare när man dricker ur vinglas, spelar ingen roll om det är vin, vatten, juice eller som i mitt fall, mjölk. Sedan att det är det enda rena glaset jag har för tillfället är ju en annan femma...



Skål och god natt!

Askepott og de tre nöttene

Jag vet inte längre vad jag ska skriva i bloggen. Jag har kommit in i rutinerna lite nu och dagarna flyter på riktigt snabbt. Sova, äta, jobba, jogga, duscha, äta, sova, promenera, handla, jobba, äta, sova. Ungefär så. Idag var jag ledig, startade med en timmes powerwalk i solen och kylan, för nu är det kallt här i Norgelandet. Fin utsikt när det är så klarblå himmel som idag. Märkte att Jessica också var ledig så slog två flugor i en smäll, besökte Oslo för fika, shopping samt visning. Trevlig kväll och eftermiddag har jag haft, minsann. Nya tofflor har jag att tassa runt i också. Imorgon är det kvällsjobb, på fredag morgon. Ingen bra kombination, tro mig, 4h sömn rekommenderas inte, men hade inte många tider uppskrivna denna veckan, så passade på att skriva upp mig. På lördag kommer min family upp hit, det gillar jag! Ska nog se till att baka lite muffins tills att de kommer upp hit så de kan få något gott förmiddagsfika efter en lång bilfärd. Oslo står på schemat tror jag och har spanat in ett fräscht bodybutter som jag tror kan få hänga med hem. Några fina tékoppar från Indiska har jag gått och ryckt i också... Ih! Måste också berätta att jag fick ett sådant lyckorus när jag gick mot bussterminalen i Oslo förut, det var så härligt att känna pulsen av alla människor, bilar, lampor, skyltar och allt allt allt när jag gick över bron från tågsentralen. Jag vill bo i Oslo och jag hoppas att jag är ett steg närmare nu :)


Love this life


Stefans födelsedag. Frukost på sängen till honom och en present som gynnar oss båda, en resa till Liverpool eller London någon gång framöver. Något att se fram emot och planera. Like. En heldag i Oslo med promenad i slottsparken, chailatte och chokladcroissant samt shopping. Vill bo i Oslo. Vacker stad. Nu dricker vi gott vin, har stekt fläskfilé i vitlökssmör och har homemade klyftpotatis i ugnen och sallad med fetaost. Mmm-mmm-mmm! Sedan blir det filmmys med godis och popcorn. Sa jag att jag älskar sambolivet? Tyvärr åker min vackra hem till Kristinehamn imorgon och jag blir all alone igen. Men den som väntar på något gott... Jag kommer hem 14 oktober och den helgen blir det min studentpresent - Mamma Mia. Blir perfekt!


Peace and Love


Min Kärlek är här hos mig i Norge nu. Jag mår så gott. Jag är så lycklig när han är här. Igår promenerade vi, kikade i butiker i Jessheim, lagade mat och hade det så fint. Tända ljus, god mat och pojkvän, kan inte bli bättre ju. Nu har vi ätit frukost, regnet öser ned utanför fönstret så vi kikade lite på Avatar, Stefan var dock lite trött så nu ligger han här brevid och sover så sött. Jag vill till Ikea idag, får se hur det går med den övertalningen... Imorgon fyller min prins i alla fall år, 21 år och det ska vi fira.

Ha de!

jenta som lekte med ilden


Innan jag började jobba idag var jag som vanligt tidig eftersom bussarna går som de gör. Jag tog min dagliga cappuccino och strosade in i en liten bokhandel som finns i ankomsthallen. Där såg jag några svenska böcker, bland annat Jenta som lekte med ilden och Aldri fucke opp. När jag sedan, åtta timmar senare satt på bussen hem, ganska trött, sliten och sur eftersom jag inte kunde fylla på mitt norska kontantkort. Varför? Jag kan inte smsa med mitt norska nummer än, därmed inte heller fylla på telefonen och eftersom jag inte har pengar på telefonen kunde jag inte heller ringa kundtjänst. Så när jag satt där på bussen och kände hur jävligt allting var mot mig kom jag att tänka på en sak, nämligen Jenta som lekte med ilden. Allting blir såå mycket sötare här på norska, så från att ha varit förtvivlad spreds ett stort leende på mina läppar. Livet är nog inte så pjåkigt här i alla fall :)

 

 


Oslo

Mina vänner, Oslo är en otroligt vacker stad. Idag tillbringade jag några timmar där, först strosade jag runt allene, köpte en grymt söt tunika/klänning på Zara. Inte det nödvändigaste kanske, men ack så söt. Efter en stund mötte jag upp Jessica, vi styrde vidare in mot stan och mötte sedan Linn och hennes vän från Västerås. Vi satt ute i solskenet och fikade, så härligt att känna solen bränna mot ryggen, dessvärre är det säkert sista gången för i år. Runt två åkte jag och Jessica tillbaka, hon till jobbet och jag hem! Mycket trevlig dag! Resten av dagens timmar har jag ägnat åt löpning, promenad, postat brev till mormor och storstädning, strykning och matlagning. Är en perfekt desperate housewife. Imorgon är det upp tidigt som gäller, skall befinna mig på Gardermoen kl 5:45. Det ni sjusovare!

Ha dé!

Must have


Detta härliga uttryck must have har fått en annan innebörd nu när jag flyttat hemifrån. Det som tidigare kunnat användas som must have kan ha varit ett par fina heels, en fräsh tunika eller något läckert smycke. Detta är min must-have-lista. Enjoy.

- Gummistövlar med skön fodring
- Regnställ, gärna ett snyggt sådant.
- Paraply modell större.
- Riktigt varma vinterkängor, får gärna ha utseendet av ett par fina bikerboots.
- Vind- och vattentåliga varma vantar.
- Decilitermått
- Konservöppnare
- Bussar som kör de tider jag vill och som matchar mitt arbetsschema.
- Min cykel som för tillfället står på Löwenhjelmsgatan.
- En bil...
- Mina nära och kära.



Tadaa!

Jag behövde inte stiga upp mitt i natten, börjar klockan 13 istället. Fint det, fick sova mååånga timmar mer än vad helgens soverier har bjudit på, festligt! Nu ska jag upp och leka med kattongen och sedan woka grönsaker, ha dé!


Kära vänner, ni ser nu en bit av mitt rum, som ni säkert lägger märke till är det mörka tapeter. Jag vill ha vitt vitt vitt. Jag är på jakt kära vänner, tro mig, har några fina godingar på span ska ni veta. Hoppas på visning snart!

you can't see my heart beating

I två dagar har väckarklockan plingat vid 04:40. Imorgon är det 03:40 som gäller. Hej och hå. Stod i kassan första gången idag och expiderade kunder. Gick galant för att vara the very first time! Sa jag att söndagar är den mest stressiga dagen då alla inrikesresenärer åker hem eller någon annanstans? Mitt hjärta slog som en rädd kaninunges. När jag kom hem halv fyra var jag helt slut, så efter lite mat i magen sov jag så sött i någon timme och tog sedan en timme till Nannestad på en och en halv timme i solen. Lovely. Nu äter jag igen och ska hoppa in i duschen för att sedan hoppa i sängen! Dagen börjar ju som sagt tidigt imorgon och det är hårt, men det är kul och jag tackar SSP för den otroligt generösa rabatten som ger mig en valfri gratis kaffe när jag vill!

Kom just på att jag varit här en vecka nu, tiden går snabbt, inte sant?

Ha dé!

what a day


Åhhh, sitter och andas ut efter en heldag i köket på jobbet. Var egentligen inte tänkt att vi skulle göra så mycket, vi är ju på upplärning nu, men det var en man kort så vår handledare var tvungen att hoppa in, vilket betydde att vi med fick göra det. Dagen har gått i ett och det har varit mycket roligt och värdefullt också, känner mig redan hyffast varm i kläderna och tror jag kommer trivas alldeles ypperligt där i höst :) Nu är jag helt slut, har ätit och duschat och inväntar i princip natten. Imorgon hoppar jag på bussen 05:50 till Gardermoen, skulle egentligen börja kvart i sex där, men eftersom jag bor lite off så går tidigaste bussen inte tillräckligt lidigt. Too bad. Nu ska jag koka mig en kopp té och sätta på någon härlig film. Dagarna går lättare och lättare här borta och idag har jag inte ens haft nära till gråten som jag haft tidigare på grund av längtan efter nära och kära. Eller, där ljög jag... När jag satt på bussen hem idag och tänkte på när jag & S var på Kreta förra året började allt underläppen darra till lite. Men, jag är inte här förevigt, utan detta är mitt lilla äventyr i väntan på att börja plugga, som eventuellt blir nästa höst :)

Ha dé!

la vie en Norvège


Idag var första dagen på Gardermoen Oslo Lufthavn. Klockan tio var det uppstart och satt fint ned och väntade. Likaså gjorde två andra tjejer så nyfiken som jag är så frågade jag om de också skulle jobba här, minsann! Första dagen kunde alltså inte börja bättre, två trevliga svenskor, Linn och Jessica, ska jag börja arbeta med! Livet i Norge känns inte längre så hopplöst! Sedan dess har dagen gått snabbt, kurs efter kurs avklarades och efter flera timmar framför datorn var vi klara. Jag var utsvulten och snudd vimmelkantig. Att läsa samtidigt som man lyssnar på norsk är icke lätt vill jag berätta. Samtidigt som man ska förstå och sedan klara tester på slutet! Det gick i alla fall vägen! När allt var klart tog jag en fika med tjejerna och sedan hoppade jag på bussen till Jessheim kl 17:16 för att hinna med en visning kl 18. Stressigt. Kvart i hoppade jag av på stationen närmast lägenheten där visningen hölls. Dagens rus stod jag för. Ballerinaskor, jeans, skjorta, kavaj OCH en stor tung väska. High five på den! Jag hann och det var till och med två visningar jag var på. En tvåa och trea. Jag ska höra mig för lite och förhoppningsvis satsa på trean :)

När jag kom "hem" var jag så uppe i varv att jag firade med en löptur, tredje dagen här uppe, jag är på väg att komma i form igen. Jag tippar på att norrmännen kallar mig svarta faran när jag svischar förbi i mitt nya fina set. Kanske inte. Vet ni förresten hur backigt det är här i Norgeland? Visste ni också att det räcker att vara 18 år för att få köpa öl och vin här i Norge? Dock inte "brännvin" som de så fint kallar det. Tyvärr kostar det billigaste vinet runt 80-90 NOK så Norgeland får nog inte se så mycket av VinChatrine ändå.. hihi!

Hoppas allt är fint! Ha dé!

What to do?


Solen skiner här i Maura. Jag har nyss avnjutit en god frukost och innan det tog jag min morgonpromenad. Idag gick jag uppåt, uppåt och uppåt. Till slut kom jag inte längre, eller jo, men vågade inte gå in i skogen, så då  vände jag och möttes av en fantastisk utsikt. Jag var, nästan, på toppen och såg bara berg och lite åkrar eftersom det är så brant så försvann alla hus i dalen. Mäktigt. Nu funderar jag på vad dagen ska bjuda på. Funderar faktiskt på att åka in till Oslo och strosa runt på gatorna där. Vädret är som sagt jättefint :)

Jag längtar tills jag kommer igång med jobbet, nu är det lite småsegt här och jag saknar er fina där hemma :)

take my breath away

Mina känslor spelar mig ett spratt. Det är livsfarligt att vara kär.

Norway


Framme i Norge! Nu ligger jag i sängen, datorn på mini-strykbrädan som jag införskaffat på IKEA och planerar morgondagen. Morgonpromenad, bankomatbesök, frukost och Jessheim står på schemat än så länge. Jag måste erkänna att känslan av att ha flyttat, till Norge dessutom, är ganska galen. När jag var ute och spanadese in omgivningarna förut undrade jag vad tusan jag gett mig in på. Här är jag, har flyttat till en stad och ett land där jag inte känner en kotte. Oh de la ly. Förhoppningsvis träffar jag några sköna arbetskamrater på onsdag när ja ska på introduktionen, sedan måste jag också säga att mina kollektiv-vänner verkar hur trevliga som helst. Det här kommer bli bra. Jag kom iväg! :)


the end's not near, it's here


Nu har det kommit ikapp mig. Jag hade nyss ett tårfyllt farväl, nej vi ses snart, med min älskade kusin. Kommer sakna dig quite terribly. Du är den starkaste jag vet och jag vet att du kommer rocka K-hamn, njut av ditt sista år med trygghet i skolan och kom och hälsa på mig ofta!

Från Ikea fick jag med mig mycket mycket nödvändiga saker. Även ett par jeans och smått och gott från Bergvik. Kommer få bra användning av det, fyndade ett tokfint löparset innehållandes tights samt vindjacka från adidas. Great. Användandet av setet när jag tränar kommer leda till att jag kan använda jeansen jag köpte, som var lite små. Min ordinarie storlek är lite tight såhär efter sommarens frosserier! Men nu ska jag komma in i rutinerna igen och förmodligen cykla 45 min enkel tur till Gardermoen. Fast, kommer dock inte få med cykeln nu. Så får bli buss, haha. Dessutom är ju godiset galet dyrt i Norge så min kommande snålhet tillsammans med mitt nya, nyttiga, liv kommer bli en bra kombo. No sweets.

Det sista skall packas ihop nu och sedan ska jag börja stuva in allting i bilen, tidig avgång imorgon. Först ska jag dock avnjuta en sista kväll med min fina skatt Stefan. Eftersom jag flyttar har jag sista ordet gällande maten så jag har bestämt att det ska få bli home-made-pizza-evening. Gooodie!

Love c


miss you


Idag bär det av till ikea för att spendera pengar på knivar, bestick, glas, tallrikar mm. Inte det roligaste enligt mig, men ändå, ett steg i en bra riktning! Nu närmar det sig, imorgon flyttar jag till Norge. Hihi!

Igår hade jag besök av Caroline och Louise, två av Kristinehamns highlights. Jag hade kvällen till ära "slängt ihop" chokladmuffins. Fast jag slänger aldrig bara ihop något, jag måste kämpa med dem och det tål inte mitt tålamod. Well, en mycket fin kväll som gjorde mig sorgsen eftersom den påminnde mig om att jag inte vet när jag träffar dessa fina tjejer igen, eller  någon annan heller för den delen. Hur ska jag överleva utan alla mina fina tokvänner? Kom och besök mig!

Nu ska jag slänga i mig, för det kan jag minsann, frukost och sedan bär det av till det välkända varuhuset! Puss


återigen gryr dagen vid din bleka skuldra

Vår gardin den böljar svagt där solen strömmar. Långt bakom ditt öga svinner nattens drömmar. Du drömmer om något fint , jag ser du småler. Om du var vaken skulle jag ge dig allt det där jag aldrig ger dig. Men du, jag ger dig min morgon, jag ger dig min dag.

Jag känner en otrolig lycka över att lämna Kristinehamn och bege mig ut på nya äventyr, att förhoppningsvis få träffa nya, härliga människor och lära mig att stå på egna ben. Samtidigt kommer jag lämna min familj, mina underbara vänner och mitt hjärta. Det kommer jag lämna kvar här i Kristinehamn, hos min älskade pojkvän. Jag kommer få tillbaka det då och då, men det kommer inte längre vara någon självklarhet att få ligga och kika på den man tycker är finast i hela världen, att få se när han sover, att få reta honom och se hur grinig och hjälplös han är när han sover och jag petar överallt i nacken på honom. Jag kommer inte längre kunna ta en snabb cykeltur och sedan träffa honom, våra myskvällar framför tvn kommer inte längre vara någon vardagslyx och jag kommer inte längre ha någon som håller om mig varje kväll och pussar mig i nacken och håller mig trygg så som han gör. Det kommer bli jobbigt, det är jag medveten om, men sedan vet jag också att kärlek som vår är värd att kämpa för. Ily, S.


Första september


Nu, njuta av solen med min kära kusin under en powerwalk.
Imorgon, Jessheim, Norge och massa visningar. I'm on my way