happy new year

Trippen till Karlstad igår blev lyckad och längre än väntat, tack Johanna för sällskapet samt Fred&Jo för skjutsen hem, mycket uppskattat! Lyckades hålla mig till listan någorlunda bra, ett par skor till nyår och framtida festligheter fick följa med hem från Bianco samt underkläder och lite andra reafynd.

Problemet för tillfället är att jag inte vet vad jag skall ha på mig imorgon. Jag har många olika svarta klänningar i olika modeller men kan inte bestämma mig för vilken som skall få äran att bli använd. Annars har jag koll på det mesta, maten är inhandlad, likaså drycken och fjädrarna till håret ligger så fint på mitt bord. Starten till 2010 kommer bli fantastisk, det vet jag. För första gången ska jag få pussa min prins på 12 slaget, vilket är ganska otroligt med tanke på att vi varit tillsammans i 2,5 år ;)

Hoppas ni får en fin avslutning på 2009 och får en fantastisk start på 2010 - studentåret ;)

 

 


let it snow


Igår åkte jag pulka med Fredrika. Det var vi och femåringarna. Idag åkte jag skidor med pappa. Jag kände mig som en pensionär. Fick ont i muskler jag inte visste att jag hade. Imorgon ska jag till Karlstad och mellandagsshoppa med Johanna. För en gångs skull ska jag försöka hålla mig till en lista över saker jag verkligen behöver.

nyårsblåsa
heels
svarta ballerinaskor
undies


Har en känsla av att denna listan kommer förlängas när jag väl står i the moment of truth och hittat något jag vill ha.

Natti kära vänner!

Chatrine


10:39 slog jag upp mina ögon för dagen, släktmiddagen igår drog ut på tiden, somnade i mormors soffa, satt med vid bordet och lyssnade på de mest fascinerande historier ni kan tänka er - en man som hamnade på älgens krona och massa annat. Om det är sant eller ej låter jag vara osagt. Kul hur som haver. Just nu undrar jag vad denna dag bjuder på. Ingen aning än så länge, vilket är otroligt skönt!


fame

What a night! Toppenkul med fina väninnor inatt! Statt var sjukt och det var dans dans dans innan jag traskade hemåt likt en tomtenisse i snöstormen! Kröp ner hos min fina skatt som redan sov och somnade så sött med kläder och smink på samt en tänd taklampa! Vaknade dock till och hade vett att släcka, tvätta bort smink och byta om! Imorse var suget efter pommes inte nådigt så travade ner till Johanssons och slukade en traditionnel moppemeny samt en coca-cola med min pojkvän. Smaskigt en dag som denna! Snart beger jag mig till Marcusson för en promenad och ikväll kommer mina kusiner från Torsby hem till mormor, så det blir ett kärt återseende!

 

Au revoir!


christmas day


Min julafton har varit lugn och skön. Mormor, farmor och Felicia ärade vårt hem med ett besök igår, det frossades i mat, godis och must! Det var en fin julafton, tyvärr saknades två fina herrar som inte längre finns med oss, två av de bästa. Känns fortfarande väldigt overkligt, speciellt i juletider när alla ska vara tillsammans. Vi "barn" var ganska överens igår om att det inte riktigt kändes som julafton. Men, det gick i alla fall...

Nu ska jag hoppa in i duschen, minijul väntar ute på Gycklargränd och sedan kommer mina vänner hemvändarna hem och sedan bär det av till Statt! Ses i dimman vänner och kamrater ;)


white christmas


Jag är nyduschad och sitter i ett fint nattlinne. Är det jul så är det. Ska snart sätta på mig en gosig kofta, lacka mina naglar och bädda rent i min säng. Vitt och rött får det bli. Är det jul så är det. Kommer matcha perfekt med uppersittarkvällens outfit. Ska tända lite ljus, göra iordning en riktigt mumsig skinksmörgås och slänga mig i soffan med min familj. Senare kommer min älskade skatt hit för julklappsbyte och julmys. En riktigt bra kväll väntar mig denna dag före dopparedagen. God Jul


22 december


Granen är klädd, skinkan är griljerad och musten är i kylen. Allt är som det ska i juletider. Jag njuter. Farmor är nere och fixar med en tråd till en julkula. Alla måste med. Ingen får lämnas kvar i kartongen. Hon är söt. Jag var där förut och då var bakandet i full gång. Hjälpte till med bullarna och måste säga att dom blev fina. Har dock inte smakat dom ;)

Dagens otrevligaste händelse var hos tandläkaren. Fick en akuttid imorse eftersom jag haft riktigt ont i en tand ett bra tag nu. Hade på känn att det var ett stort monsterhål - men icke! Vilket var skönt att få veta. Det var istället två visdomständer, på väg fram, som var problemet, som inte var så mycket att göra åt, utan ska vänta och se. Alltså får jag tugga försiktigt i framtiden ;(

Nu ska jag ner och dricka glögg, ikväll kommer Freddie hit och ska checka min garderob (och förhoppningsvis städa den med)


sweet sunday


Kära vänner!

Inom en snar framtid ska jag plocka upp min kära vän Fredrika. Vi ska kika på julshow! Med pollar, will be fun!
Sedan har jag bjudit in mig och Stefan till källbygatan för att dricka té och planera nyår.
:)

Lyckat!



What to say? Gårdagen var över förväntan, vågade inte ha höga förhoppningar med tanke på att majoriteten varit tveksamma och riktigt negativa över tema studentfesten. Vilket var tråkigt eftersom att det oftast är dessa människor som klagar över att det inte händer någonting här i Kristinehamn. Hur som haver. Det var kul igår och det kom mycket folk. Lyckat helt enkelt. Något som inte var helt lyckat var att hem en svensk vinternatt när temperaturen ligger kring 17 minusgrader. Med höga klackar. No good. Kom hem levande i alla fall, somnade och vaknade 08:30 av att Freddie the songbird kvittrade att jag minsann skulle pallra mig upp för att bilen hämtar mig kl 9. Lovely. Loppis stod på schemat. Inga fynd idag men tackar Lotta för fikat på kafferian. Varm choklad med marshmallows & en saffrans bulle. Inte helt fel, speciellt inte med den vackra utsikten :)

Au revoir!


p-p-poker face



SES PÅ STATT!


les choristes



Den här filmen såg vi klart på franskan idag. Den är väldigt fin och sevärd.

Pépinot är min favorit. Se den!


will you stay with me, will you be my love


14 December


Ljusen är tända, doftar svagt av vanilj i mitt rum och adventsljusstaken lyser så fint i mitt fönster. Jag andas ut. Det har varit en fin dag, provet är avklarat och tror det gick vägen. Jag har julstädat mitt rum så det är skinande rent och har promenerat till stan för en fika med min Stefan. Allting känns så bra nu. Snön har en rogivande effekt på mig och snart ska jag träffa mina släktingar, ska kika på mitt kusinbarn när hon går luciatåg. Sweet.


Lucia


Förutom en hemsk väckarklocka som ringde 06:15 denna luciamorgon så väcktes jag även av lite skönsång à la Stefan, nu tändas tusen juleljus... samtidigt som han tände sin adventsljusstake. Sötnos. Fick skjuts hem och somnade om så fort jag lade huvudet på kudden. Härligt. Vi var förresten på bio igår, New Moon, äntligen! Från att helt och hållet varit team Edward  har jag nu ändrat mig och står numera i mitten. Uhh ;)

Matematik står på schemat denna eftermiddag, känns faktiskt helt okej och ännu bättre när jag vet att det är the final matteprov under hela gymnasietiden. Mäktigt!

Till veckan skall det årliga julbaket hemma hos farmor äga rum vilket jag ser fram emot, julmys i stora mängder med kusin, bror och farmor ♥

 


Nobelmiddagen



Har just kikat på Nobelmiddagen och spanat efter inspiration till min balfrisyr, även fast jag i stort sett vet hur jag vill ha det kan det var kul med lite fler idéer, vilket jag inte fann. Troligtvis berodde det på att flertalet av deltagarna på middagen var i sina bästa år och lite mer. Hur som helst. Har i "många" år tittat på middagen just på grund av klädseln och för den fina tillställningen, men nu på senare år har jag även börjat koncentrera mig på vad pristagarna har åstadkommit för att förtjäna utmärkelsen. Interessant, tyvärr krävs det mer tid och ork för att få mer detaljerad kunskap kring deras områden samt upptäckter. Men vem vet, en dag kanske det blir någon i min omgivning som står där, eller rent ut sagt jag ;)

 



stunning!

svenskdam.se


life is life



Planering för kvällen; plugga matte.

Måste medge att jag är ganska glad över att jag lyckades pappret med alla uppgifter jag skulle göra ;) Mer vila till mig. Vilket är välbehövligt, känns som nov/dec varit ett enda stort svart hål med pluggande. Illa. Mitt gymkort har gått ut och jag är lite halvförkyld, innebär vila och absolut ingen träning, tråkigt. Har i alla fall varit ute på friska promenader, mysigt. Är det något jag tycker om när jag är ute och promenerar så är det att kika in i människors hus och se hur de julpyntat. Kan säkerligen anses som lite snokande, men tro mig, menar ingenting illa, vill bara se hur andra har det :)

På tal om jul... Under lovet har jag tänkt börja läsa igen! Åh, är det någonting jag älskar så är det att krypa upp i soffan med en bra bok och bara dras med in i en annan värld. Underbart. Tyvärr läser jag inte en enda bok under skoltiden med tanke på att läsa mer än vad jag behöver får mig att må illa. Meeen, under somrarna är jag en riktig bokmal och slukar allt som kommer i min väg. KUL!

Funderar just på när våra klänningar kommer, Felicia? Räknas inte detta som mitten av december? :)

Imorgon är det fredag och biljetter till new moon är bokade. Det blev visst här i stan i alla fall. Och det blev visst så sent som nu. HAHA, ödets ironi vill jag lova!

Au revoir

kyssjohanna

 

 

 


wish me luck


saturday night fever



Bee Gees från högtalarna och krispiga och härliga lakan i en nybäddad säng. Gôtt. Inväntar pappas smaskiga kalops, f a n t a s t i s k t gott vill jag lova! Önskar jag kunde säga att jag skall svira om till en het partyoutfit för att sedan skaka rumpa natten lång. Men så är icke fallet. Middagen skall avnjutas i lugn och ro, sedan tänkte jag mig en frisk promenad för att sedan jobba all night long. Spännande och förhoppningsvis går det brå ;)

enjoy your evening

my rockstar

 

ily


tgif



Slut på denna vecka och i ärlighetens namn så, fan vad skönt! Fysikprovet är avklarat och endast ett prov återstår innan jag tar jullov. Sista matematikprovet under min gymnasietid. Mäktigt!

Dagens humör har bara blivit bättre och bättre. En trip på stan efter provet, julmusik i alla affärer, fika hos farmor, som är lite kort i rocken, nådde inte pepparkakorna så fick ta hjälp av diskborsten, åh! Trevlig historialektion fick avsluta skoldagen och en promenad hem i duggregnet var faktiskt härligt, inte alls så illa som det kunde varit. När jag pustat ut hemma lite kom min fina skatt och hämtade mig, fika på eje's stod på schemat samt lite julklappsshopping. Har börjat pyssla lite med en julklapp som jag hoppas blir fin. Tränade en sväng med Louise på galaxen med. Sedan var det helg, med pizza, tända ljus, julmust godis och besök hos mormor. Min fina mormor :)

Nu är mina ögon dimmiga, med all rätt. Snart tar jag kvällen och laddar upp inför en lååång lördag, men förhoppningsvis rolig =)

Puss