freezing

Vet ni HUR kallt det är? Möcket kallt. Jag ska trösta mig med en ny parfym och en kajal har jag redan unnat mig. Vem sa att Norge var dyrt? Höhö. Just kidding, en liter mjölk för 15 NOK är INTE okej... Men en parfym, en goood, en för några hundringar är helt okej. Thank you ansattrabatt! ;)

saknar svetten!


Första saken jag ska göra när jag kommer till Oslo: Köpa gymkort och börja träna på riktigt. Löpturer som jag under min första tid i fina grannlandet Norge använde mig av som filosofi och avkoppling från negativa och jobbiga tankar har sakta men säkert börjat avgå till promenader ju kallare det blivit och ju mer jag börjat jobba. När snön nu fallit så har även promenaderna minskat och jag känner mig ganska så mör när jag inte tränar. Motion tar energi, såklart men genererar desto mer efteråt vilket är det bästa jag vet. Efter en dag som börjat kl. 4 när klockan ringer på morgonen och jobb mellan 6-14 samt restid till och från Gardermoen är man tröttare än vad man tror. Lite mat och en halvtimmes andhämtning och sedan löptur så är jag redo för en kväll med andra aktiviteter som går såå mycket lättare efter träningen. Tyvärr har den härliga energin inte fått komma fram på ett tag, vilket, också visar sig på kläder. Och nej, jag sitter inte här och gnäller över huuuur oootroligt tjock jag blivit, men har man som jag tränat några gånger i veckan, inte på elitnivå, men ändå ganska hård träning med spinning, friidrott, löpning, styrketräning, core och massa andra kul saker så är det inte kul att se midjan förändras till mage när man provar en klänning från garderoben. Men vad tusan, lite mindre muskler och lite mera mage, vad gör det när det är så kallt som det är nu? Kanske till och med är användbart? :) Ska dra på mig tightaste klänningen och get used to my new friend, the belly, hihi! För imorgon är det jag som shakar my body like a bellydancer ;) Har förövrigt blivit tokig i Shakiras låtar, så det kommer mina fina vänner få höra imorgon eftersom min playlist är proppad med sköna låtar nu!

My aim in life


Jag trodde att denna höst skulle hjälpa mig att klura ut vad jag vill göra i framtiden, vad jag ska studera och vad jag skall syssla med. Jag trodde att det skulle komma fram av sig själv bara jag gjorde någonting annat än att plugga. Men efter några månader av jobb, jobb, jobb, gossip girl, fika, Oslomys och ännu mera jobb så har jag ännu inte kommit på det. Eller, läkare är väl en dröm som alltid kommer finnas i bakhuvudet, men tyvärr räcker inte mina 20.5 så långt och att göra ett högskoleprov tror jag inte direkt kommer öka mina chanser. Så läkarrocken kommer tyvärr få hänga kvar på kroken för mig. Däremot har jag någonting annat helt klart för mig, en fin fin bild som jag har i huvudet; mitt framtida boende. En trea, en tvåa skulle dock duga fint det med, i gamla stan. Tänk tre meter högt i tak, enorma fönster där man kan hoppa upp och sitta på fönsterbrädet och läsa en bok med en kopp té brevid sig och en kristallkrona i taket med levande ljus och vita fina väggar och sparsam men mysig inredning. Jag ska bo så. Frågan är bara när. Men någonting jag lärt mig är att hårt arbete lönar sig hur bra känns det inte när man kan köpa sig någonting fint man spanat in och veta att man verkligen är värd det. Lite sådana tankar har jag nu, till veckan får nämligen alla ansatta på Gardermoen 20% rabatt på allting i travel value butiken och en butik där de har de vassaste väskorna jag sett och stavas M u l b e r r y. Tyvärr ingen Bayswater, då hade jag inte tvekat utan unnat mig en christmas gift utan dess like, men en Alexa modell mini kanske inte är fel? Eller så nöjer jag mig med lite goda hudkrämer och lite nytt fräscht smink till julen och några julklappar till nära och kära kanske uppskattas? :)

Förövrigt så är jag hemma i Kristinehamn nu igen. Borta bra men hemma bäst. Frågan är bara vilket av hemma och hjemme som är mest hem? K-hamn vs. Oslo.  Tough one. Men snart bor jag i alla fall med världens bästa Johanna på Majorstua i ett rum, som faktiskt är en gammal läcker lägenhet med tre meter i tak och enorma fönster. Nåväl, inte en trea i gamla stan men ett rum på majorstua när jag är 19 år duger bra. At least for now ;)

kreativitet


Idag klarade jag & min prins Steffen av Örebro. Mysig stad och mysig dag! Imorgon styr jag och mamma in till Karlstad. Jag vill till Ikea, det vet inte mamma om än. Tékanna samt ritsaker från barnavdelningen ska jag ha. Jag vill måla. Jag vill vara kreativ. Jag vill kunna måla. Det skall läras i Oslo. Inspiration baby inspiration. Ja, ni läste rätt. Oschlo, baby, Oschlo. Jag skall flytta. Till OSLO. Till Majorstuen närmare bestämt. Roommate? JOHANNA! Jippie! Kommer bli hur bra som helst detta! Schlalom, baby, schlalom!


Valentine's day

God kväll på er!

Nu är jag hemma i Kristinehamn, säga vad man vill om denna stad, men när jag rullade in med tåget i torsdagskväll och såg ut över Varnumsviken och hamnen när alla ljus reflekteras i Vänern så var det väldigt vackert. Good to be home. Ännu bättre var det när världens finaste pojkvän mötte mig på stationen. En månad sen sist. Sedan dess har helgen rullat på med fikamys, middagar, släkthäng och lite party. Någonting jag undrar idag är varför jag headbangade igår på Mastis. Min nacke mår inte bra. Det gör inte resten av min kropp heller. Ett tecken på att jag blivit för gammal eller att jag helt enkelt har levt lite vääl snålt när det gäller alkoholen i Norge? ;) Nu ska jag återvända ner till soffan och familjen och se på Valentine's day ännu en gång idag. Ny favoritfilm!

I don't care if monday's blue?


Måndag, vilken daaaag. En bra dag som efter en mening blir så usel, helt otroligt. Kanske beror det på månaden, november, så kallt imorse vill jag lova. Kanske beror det på mig, är jag svag? Behöver jag mer skinn på näsan? Ja, lite mer skadar inte, men svag, nä? Var det personen som ställde frasen, kanske? Var det sättet personen sa det på? Most likely. Åh, så irriterad och trött och ledsen och vilsen och helt slut. Jag vill hem, nu! Saknar mamma, pappa, bror, kusin och Freddie!

mysig söndag

Go' kväll!

Klockan sju imorse satt jag på bussen på väg till Gardermoen för ännu en arbetsdag! Solen började gå upp på andra sidan flygplatsen och det var så vackert att se den rosa himlen och de svarta träden, planen som lyfte och flygtornet som alla var så fina kontraster mot himlen. Åh. Livet på en pinne, extra lyx med dunjackan som ett täck runt mig också. Deiligt! Jobbet gick finfint, massa skratt som vanligt och jag trivs mycket bra, har galna arbetskamrater, på ett positivt sätt! Efter jobbet var jag slut, sov på bussen hem och höll på att sova förbi min hållplats, gick bra ändå. Dammsög kjökkenet och moppade rent sedan knackade det på dörren och mina roomies hade dukat upp med pizza och cola, åh! Hur bra är dom inte en söndag som denna? I gengäld kokade jag té och bjöd på min hembakta muffins som har blivit mycket uppskattade, great! På torsdag åker jag hem, hjeeeeem till Kristinehamn. Fyra dagar. Uppgång 04:10 hveeer dag. Tidlig kassevakt hver dag. Fifan! Nu kör vi!

saknar

At this moment there are 6,470,818,671 people in the world. Some are running scared. Some are coming home. Some tell lies to make it through the day. Others are just not facing the truth. Some are evil men, at war with good. And some are good, struggling with evil. Six billion people in the world, six billion souls. And sometimes... all you need is one.


Solsken utanför mitt fönster


Solen skiner så vackert utanför nu. Jag gick upp 4:10 imorse, jag vill egentligen bara lägga mig ner och drömma mig bort till varmare breddgrader. Men det är synd på så fint väder, därför snörar jag på mig skorna och tar en promenad i detta krispiga, men ack så vackra, höstväder. Sova kan man göra på hemmet. Nu ska jag leva! Vet ni, om en vecka sitter jag på Jernbanetorget och väntar på tåget hem, hem till Kristinehamn. Countryrooooaad take me home, to a place I beeeloooooong..

Ha de!


november den andra


Jag har snart bott här uppe i 2 månader, tvååå månader. Tiden har gått så sjukt snabbt samtidigt som det känns som att jag bott här hur länge som helst. Dagarna går så snabbt och jag gör inte  mycket mer än att jobba, äta, sova, kolla Gossip Girl och vara i Oslo och mysa med mina vänner. Förutom i helgen, då hade jag finbesök av min fina fina kusin. God middag, vin, filmer som slutade med en snyftafton. Känner ni för att rensa tårkanalen rekomenderar jag Dear John och My Sisters Keeper. Måndagen började med jobb 6-14 för att sedan åka in till Oslo med min donna. Lite shopping och goood fika hann vi med innan vi tog tåget hem. Vinmonopolet hann vi också titta in på och inhandla kvällens dryck. Men ärligt talat, varma koppen med ostbågar? Jag vet inte jag. Ost och broccolisoppa med ostbågar, ost med ost. HAHA. Nu är två tvättmaskiner körda och tvätten är upphängd, nu samlar jag energi för en dusch, tidiga morgonar heela veckan fram till 11, då kommer jag hem :)